Simona Halep și Sorana Cîrstea își încearcă norocul și în SUA. Când evoluează cele două jucătoare române

Simona Halep și Sorana Cîrstea își încearcă norocul și în SUA. Când evoluează cele două jucătoare române
Simona Halep și Sorana Cîrstea își încearcă norocul și în SUA. Când evoluează cele două jucătoare române

Simona Halep și Sorana Cîrstea își încearcă norocul și în SUA. Ele vor fi singurele jucătoare din România prezente la turneul din Cincinnati, ce începe luni, 16 august. Halep și Cîrstea par a fi ajuns la sentimente mai bune una față de cealaltă și s-au antrenat împreună înaintea competiției de prefațează US Open.

Simona Halep și Sorana Cîrstea își încearcă norocul și în SUA

Simona Halep și Sorana Cîrstea își încearcă norocul și în SUA. Cele două jucătoare au fost eliminate în turul 2 la turneul de la Montreal, desfășurat săptămâna trecută. Halep a revenit în circuit după 3 luni de pauză cauzată de accidentarea la gambă. Ea a fost învinsă, însă, de americana Danielle Collins, în 3 seturi, dar s-a declarat mulțumită de nivelul de joc avut la reîntoarcerea în turneele oficiale. Ea mai coborât, însă, încă un loc în ierarhia WTA, ajungând pe locul 14.

A fost un meci special după câteva luni de pauză forțată din cauza accidentării. Am jucat foarte bine și sunt foarte mulțumită cu tot ceea ce s-a întâmplat (n.r. pe teren), nu mă așteptam să fiu la nivelul acesta. Sunt din ce în ce mai bine (n.r. – din punct de vedere fizic) și am senzații pozitive despre cum am jucat astăzi. Am jucat trei ore la un nivel foarte înalt cu cineva care în ultima vreme a câştigat meciuri şi turnee”, a declarat Simona Halep, după partida cu Collins

Când evoluează cele două jucătoare române

Sorana Cîrstea, spre deosebire de Simona Halep, și-a menținut poziția 40 în clasamentul WTA. Dar turneul de la Cincinatti a prilejuit și o reconciliere istorică între cele două românce. Nu e un secret că ele nu sunt cele mai bune prietene, deși se cunosc încă din copilărie și au fost colege la echipa de Fed Cup a României.

Noi ne știm de la 8 ani și ne cunoaștem. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă, ca-n orice job. Cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Cu toate astea, respect ceea ce a făcut. Am vorbit întotdeauna extraordinar de frumos despre ea”, declara, acum câțiva ani, Sorana Cîrstea despre relația ei cu Simona Halep.

Acum, însă, iubita lui Ion Ion Țiriac are un antrenor nou în persoana britanicului Nigel Sears. Acesta a pregătit-o și pe Emma Răducanu la Wimbledon, unde jucătoarea engleză cu tată român a făcut senzație. Sears este bun prieten cu Darren Cahill, australianul care o sfătuiește pe Simona Halep de ani buni. Astfel că cei doi tehnicieni au reușit să le aducă pe Halep și pe Cîrstea față în față. Cele două s-au antrenat împreună înaintea turneului de la Cincinnati.

Sorana Cîrstea va debuta luni, contra elvețiencei Jill Teichman, locul 65 WTA. Partida nu va începe mai devreme de ora 18.00, ora României. La rândul său, logodnica lui Toni Iuruc va susține partida din primul tur, marți. Halep o va întâlni pe poloneza Magda Linette (44 WTA). Turneul de la Cincinnati prefațează US Open, ce va începe pe 30 august, în New York.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI