Emma Răducanu a repetat scena de la Wimbledon. Ce s-a întâmplat cu jucătoarea engleză cu origini române

Emma Răducanu a repetat scena de la Wimbledon. Ce s-a întâmplat cu jucătoarea engleză cu origini române
Emma Răducanu a repetat scena de la Wimbledon. Ce s-a întâmplat cu jucătoarea engleză cu origini române

Emma Răducanu a repetat scena de la Wimbledon. Jucătoarea engleză cu tată român a fost senzația turneului de Grand Slam din acest an. Beneficiara unui wild card, Emma Răducanu a depășit orice așteptare, ajungând în optimile competiției de la All England Club. Ea a abandonat în partida cu Alja Tomljanovic, acuzând o stare de sufocare. La mai bine de o lună, jucătoarea de 18 ani s-a confruntat cu probleme asemănătoare într-un alt turneu.

Emma Răducanu a repetat scena de la Wimbledon

Emma Răducanu a repetat scena de la Wimbledon. Jucătoarea de 18 ani cu origini române a devenit un adevărat star după prestația din acest an, în turneul de Grand Slam. Era o ilustră necunoscută până atunci și ocupa locul 338 WTA. Dar parcursul de pe iarba londoneză a adus-o în prim-planul tenisului mondial. A ajuns până în optimile competiției, trecând inclusiv de Sorana Cîrstea în turul 3.  Însă, în optimi, Răducanu a acuzat probleme de respirație și a fost nevoită să abandoneze la corul 4-6, 0-3 în favoarea Aljei Tomljanovic.

Îmi pare rău că meciul s-a încheiat așa cum s-a întâmplat. Jucam cel mai bun tenis din viața mea în fața unui public uimitor și cred că întreaga experiență m-a ajuns din urmă.

La finalul primului set, după câteva raliuri foarte intense, am început să respir cu dificultate și să mă simt amețită. Echipa medicală m-a sfătuit să nu continui și deși am simțit că este cel mai dificil lucru de făcut, nu am fost suficient de bine pentru a continua”, a scris Emma Răducanu pe rețelele de socializare, la o zi după abandon.

Ce s-a întâmplat cu jucătoarea engleză cu origini române

Emma Răducanu a făcut un salt impresionant după Wimbledon, ajungând pe locul 184 WTA. Insuficient, totuși, pentru accesul direct pe tablourile principale ale turneelor importante. La San Jose ea a primit un wild card din partea organizatorilor, dar a fost învinsă categoric, 3-6, 2-6, în primul tur, de chinezoaica Shuai Zhang (51 WTA). Britanica a luat startul apoi la un turneu de mai mică importanță, ITF, în Landisville (SUA), unde a fost nevoită să joace două runde de calificări.

Emma Răducanu s-a descurcat bine, reușind să intre pe tabloul principal. Ea a ajuns chiar până în sferturile de finală ale competiției, acolo unde a avut un „moment Wimbledon”. A condus-o cu 3-0 în primul set pe jucătoarea spaniolă, Nuria Parrizas-Diaz, cap de serie numărul 3. Iberica a revenit și a făcut 4-3, după care Emma Răducanu a abandonat meciul fără un motiv evident. La finalul ghemului 7, ea a anunțat, scurt, arbitrul de scaun, că nu mai continuă partida, fără a solicita un time-out medical sau altceva asemănător. Și-a strâns lucrurile și a părăsit terenul de joc. Rămâne de văzut care va fi evoluția Emmei Răducanu la turneele următoare.