Simona Halep se poate umple de bani la Roland Garros. Ce sumă ar putea câștiga românca

Simona Halep se poate umple de bani la Roland Garros. Ce sumă ar putea câștiga românca
Simona Halep poate depăși borna de 40 de milioane de dolari câștigați doar din tenis, dacă va triumfa în turneul de la Roland Garros

Simona Halep se poate umple de bani la Roland Garros. Fostul lider mondial se pregătește să ia startul în cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Competiția va începe pe 22 mai este dotată cu premii totale uriașe, de 43.600.000 de euro. Dacă va câștiga, așa cum a făcut-o în 2018, Simona Halep are șansa să depășească borna de 40 de milioane de dolari câștigați doar din tenis.

Simona Halep se poate umple de bani la Roland Garros

Simona Halep se poate umple de bani la Roland Garros. Jucătoarea din Constanța e gata să ia startul în cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Românca a trecut peste accidentarea la gleznă suferită la Roma, în timpul partidei pierdute în turul 2 contra americancei Danielle Collins.

Simona Halep a declarat că se simte „proaspătă și sănătoasă” înainte de începerea marii competiții găzduită de capitala Franței

„Mă simt proaspătă, plină de încredere, sănătoasă. În sfârșit! Nu am nicio problemă cu accidentările în acest momnet, mă bucur să fiu iar pe teren și abia aștept să joc pentru că doar așa pot să îmi îmbunătățesc evoluțiile. Urmează Roland Garros, turneul meu favorit și sunt mereu fericită să mă aflu la Paris. Acum va fi puțin diferit, pentru că în 2021 nu am jucat și simt că mai am nevoie de puțin timp pentru a-mi recăpăta încrederea pe deplin”, a spus Simona Halep, conform eurosport.ro.

Ce sumă ar putea câștiga românca

Simona Halep a dezvăluit că visează să mai câștige un Grand Slam, mai ales la Roland Garros, turneul ei favorit.

„Voi avea mereu amintiri grozave de la Roland Garros. Primul lucru la care mă gândesc e turneul din 2018, pentru că a fost primul meu Slam câștigat. Am visat de mică să câștig la Roland Garros și visul mi-a devenit realitate. A fost o atmosferă fantastică la acea ediție, fanii m-au susținut mult. Nu o să uit niciodată ce s-a întâmplat.

„Dacă voi câștiga din nou, va fi tot foarte special, pentru că mereu când câștigi un Grand Slam e un moment incredibil. Am 30 de ani acum, nu pun presiune pe mine, dar de asta sunt aici: muncesc din greu pentru a îmi vedea un nou vis devenit realitate. Să vedem dacă voi putea să și câștig un nou Slam”, a adăugat Halep, conform aceleiași surse.

Poate depăși 40 de milioane de dolari câștigați doar din tenis

Dar Simona Halep mai are și o miză financiară uriașă pentru a încerca să obțină un rezultat cât mai bun. Dacă ar câștiga turneul, ea ar depăși borna de 40 de milioane de dolari câștigați doar din tenis.

Halep ocupă acum locul 3 în clasamentul „all-time” al câștigurilor obținute doar din tenis, cu 38.859.227 de dolari, devansând-o pe rusoaica Maria Sharapova. O mai despart „doar” 3,4 milioane de dolari de ocupanta locului 2 în această ierarhie, Venus Williams, care a adunat 42.280.250 de dolari.

Dacă s-ar impune la Roland Garros, Simona Halep ar fi recompensată cu un cec de 2,2 milioane de euro, în timp ce pentru accesul în finală, premiul este de 1,1 milioane de euro. În semifinale se acordă premii de 600.000 de euro, în sferturi, 380.000 de euro , iar în optimi, 220.000 de euro.

Prezența în turul 3 e răsplătită cu 125.800 de euro, iar cea din turul 2, cu 86.000 de euro. Simpla apariție în primul tur al tabloului principal, îi asigură deja lui Halep suma de 62.000 de euro. Simona Halep a câștigat în 2022 suma totală de 908.986 de dolari, aproximativ 865.000 de euro, conform WTA

E