Simona Halep și-a anunțat obiectivul pentru Roland Garros: „Să vedem dacă voi putea”

Simona Halep și-a anunțat obiectivul pentru Roland Garros: „Să vedem dacă voi putea”
Simona Halep a câștigat turneul de la Roland Garros în 2018, după ce pierdut două finale, în 2014 și 2017

Simona Halep și-a anunțat obiectivul pentru Roland Garros. Fostul lider mondial se pregătește pentru cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului ce va debuta pe 22 mai. Românca se antrenează la Academia Mouratoglou unde a fost tratată și pentru accidentarea la gleznă suferită la Roma. Simona Halep, care a câștigat la Roland Garros în 2018, și-a dezvăluit intențiile pentru ediția din acest an.

Simona Halep și-a anunțat obiectivul pentru Roland Garros

Simona Halep și-a anunțat obiectivul pentru Roland Garros. Jucătoarea din Constanța se pregătește la Academia Mouratoglou pentru a lua startul în cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Românca s-a recuperat și după accidentarea la gleznă suferită în turneul de la Roma.

Simona Halep a mărturisit că nu mai are nicio problemă fizică în acest moment și abia așteaptă să joace în competiția ei favorită.

„Mă simt proaspătă, plină de încredere, sănătoasă. În sfârșit! Nu am nicio problemă cu accidentările în acest momnet, mă bucur să fiu iar pe teren și abia aștept să joc pentru că doar așa pot să îmi îmbunătățesc evoluțiile. Urmează Roland Garros, turneul meu favorit și sunt mereu fericită să mă aflu la Paris. Acum va fi puțin diferit, pentru că în 2021 nu am jucat și simt că mai am nevoie de puțin timp pentru a-mi recăpăta încrederea pe deplin”, a spus Simona Halep, conform eurosport.ro.

„Să vedem dacă voi putea”

Simona Halep a câștigat turneul în 2018, dar mai jucat încă două finale pe arena Philippe Chatrier. Una în 2014, pierdută contra Mariei Sharapova, alta, în 2017, când a cedat dramatic în fața letonei Jelena Ostapenko.

„Voi avea mereu amintiri grozave de la Roland Garros. Primul lucru la care mă gândesc e turneul din 2018, pentru că a fost primul meu Slam câștigat. Am visat de mică să câștig la Roland Garros și visul mi-a devenit realitate. A fost o atmosferă fantastică la acea ediție, fanii m-au susținut mult. Nu o să uit niciodată ce s-a întâmplat”, a declarat actualul număr 19 mondial, potrivit sursei citate.

Simona Halep a mărturisit că ar fi un lucru special dacă ar câștiga din nou la Roland Garros și că muncește din greu pentru a-și îndeplini acest vis.

„Dacă voi câștiga din nou, va fi tot foarte special, pentru că mereu când câștigi un Grand Slam e un moment incredibil. Am 30 de ani acum, nu pun presiune pe mine, dar de asta sunt aici: muncesc din greu pentru a îmi vedea un nou vis devenit realitate. Să vedem dacă voi putea să și câștig un nou Slam”, a adăugat Halep, conform aceleiași surse.

Rugată să facă o comparație între Patrick Mouratoglou și Darren Cahill, actualul și fostul său antrenor, românca s-a abținut, spunând că cei doi sunt diferiți, dar la fel de mari ca tehnicieni.

„El (n.r. – Mouratoglou) și fostul meu antrenor, Darren Cahill, sunt diferiți și nu vreau să fac comparații între ei. E greu să îi compari, și eu sunt o persoană diferită acum. Dar pot să vă spun un lucru: amândoi sunt doi antrenori mari de tot”, a concluzionat sportiva noastră.