24 dec. 2024 | 14:15

Ce să presari peste carnea de porc, înainte să o pui la cuptor. Secretul pentru o friptură fragedă și zemoasă

Sfaturi Culinare
Ce să presari peste carnea de porc, înainte să o pui la cuptor. Secretul pentru o friptură fragedă și zemoasă
Ce sa presari pe carnea de porc pentru a obtine un gust delicios

Carnea de porc este nelipsită de pe masa de sărbători, iar o friptură bine pregătită poate deveni vedeta meniului. Secretul unei fripturi fragede și aromate stă într-o marinadă simplă, dar extrem de eficientă, care îmbogățește gustul și face carnea să se topească în gură. Descoperă cum să pregătești acest amestec special pentru o friptură de neuitat!

Ingredientele-cheie pentru marinada perfectă

Pentru a transforma carnea de porc într-o delicatesă, avem nevoie de câteva ingrediente accesibile și ușor de găsit. Lista începe cu 70 de grame de muștar Dijon, care adaugă o aromă subtilă și ajută la frăgezirea cărnii. U

rmează 50 ml de oțet de vin alb, perfect pentru a pătrunde fibrele cărnii și a le înmuia. Un cățel de usturoi mărunțit aduce o notă robustă, iar o lingură de salvie uscată completează perfect aromele. Adăugăm trei foi de dafin pentru un gust tradițional și oricât de multă sare și piper dorim, după preferințe.

Partea grozavă a acestei marinade este simplitatea ingredientelor și versatilitatea ei. Acestea se găsesc cu ușurință în orice magazin și sunt ideale pentru a sublinia savoarea naturală a cărnii de porc.

Cum să pregătești și să folosești marinada

Pregătirea marinadei este rapidă și nu necesită prea mult efort. Într-un bol, combinăm muștarul Dijon și oțetul de vin alb, amestecând până obținem o consistență omogenă.

Adăugăm apoi usturoiul mărunțit, salvia, foile de dafin, sarea și piperul, iar la final, completăm cu puțin ulei de măsline. Amestecul trebuie lăsat să stea aproximativ 10-15 minute, pentru ca aromele să se combine perfect. După ce marinada este gata, urmează partea cea mai importantă: ungerea cărnii de porc.

Carnea trebuie acoperită bine cu acest amestec, astfel încât aromele să pătrundă adânc în fibrele sale. Odată marinată, carnea se lasă la frigider timp de 12 ore, pentru ca toate aromele să se fixeze.

Rezultatul: o friptură fragedă și savuroasă

După ce carnea a stat suficient în marinadă, o putem pregăti la cuptor. Rezultatul va fi o friptură de porc cu o textură incredibil de fragedă și un gust intens, care va cuceri pe oricine o gustă.

Această marinadă simplă, dar eficientă, este secretul unui preparat de sărbătoare cu adevărat special!

Transformă mesele de sărbători într-un festin memorabil cu acest truc culinar și bucură-te de o friptură de porc care va face deliciul întregii familii.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Rețeaua care l-a promovat pe Călin Georgescu și legăturile cu Rusia
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Dezvăluire bombă despre Călin Georgescu. Marele adevăr s-a aflat. Legătura secretă cu Vladimir Putin și Dmitri Medvedev
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro