Simona Halep, lovitură dură din partea italienilor. Au fost fără milă la adresa ei

Simona Halep, lovitură dură din partea italienilor. Au fost fără milă la adresa ei
Simona Halep a avut, probabil, unul dintre cele mai dificile sezoane din întreaga sa carieră

Simona Halep, lovitură dură din partea italienilor. Sezonul 2021 nu a fost, pentru fostul lider mondial, unul prea fericit. Măcinată de accidentări, Halep a ratat participarea la multe turnee importante și a pierdut multe locuri în clasamentul WTA. O mică revenire pe finalul anului a făcut-o să reușească să ocupe, în extremis, ultima poziție din Top 20. Jurnaliștii din Peninsulă au alcătuit un „catalog” în care au dat note principalelor jucătoare din circuit.

Simona Halep, lovitură dură din partea italienilor

Simona Halep, lovitură dură din partea italienilor. Fostul lider mondial a încheiat, probabil, cel mai dificil sezon din ultimul deceniu, poate din întreaga carieră. Accidentările, mai ales cea la gambă, suferită în luna mai, au forțat-o să stea „pe tușă” timp de 3 luni, să rateze multe turnee ori să nu aibe prestațiile așteptate. Rezultatul a fost că jucătoarea din Constanța încheie anul pe locul 20 WTA, fără să fi cucerit niciun titlu WTA, lucru ce nu s-a mai întâmplat din 2012.

De altfel, Simona Halep și-a făcut singură bilanțul anului pe care l-a caracterizat c „greu de descris”.

Ei bine… 2021 ai fost hmmmm, greu de descris. Ca să fiu sinceră, a fost un an incredibil de provocator. Chiar înainte de a-l începe, am suferit o durere imensă în inimile noastre ca familie, deoarece am pierdut una dintre rudele noastre foarte apropiate, sora tatălui meu, mătușa mea.

A fost o persoană puternică și specială și va fi mereu în inimile și mințile noastre. A fost cel mai greu moment pentru mine și mi-a luat ceva timp să accept acest lucru, dar în cele din urmă am înțeles că asta este viața și că trebuie să trecem peste durerile sufletești și să rămânem puternici”, a scris Simona Halep pe contul de Facebook.

Au fost fără milă la adresa ei

Am fost epuizată emoțional pentru o perioadă lungă de timp și apoi am început să sufăr mici accidentări, până când a venit cea mare, accidentarea la de la Roma. Nu știam cum să o gestionez, pentru că nu mă mai confruntasem cu așa ceva până atunci.

Dorința mea de a juca era imensă, dar nu am putut juca câteva luni și a trebuit să ratez iubitul meu Roland Garros și nu am putut să-mi apăr titlul la Wimbledon. Am început să mă lupt cu încrederea în mine și să mă întreb dacă mă pot întoarce acolo unde eram, dacă pot avea încredere în corpul meu să reziste”, a continuat Simona Halep „bilanțul” lui 2021.

Jurnaliștii italieni de la Tennis Circus au publicat un „catalog”  în care le-au oferit note principalelor jucătoare pentru prestațiile din 2021. Iar Simona Halep (30 de ani) nu a fost uitată, ea abia primind „notă de trecere”, adică 5. Ziariștii n-au uitat, însă, de căsătoria campioanei române, ce a compensat toate „ratările” sportive ale acestui sezon.

Emma Răducanu a primit nota 9

Nunta ei va fi ținută minte mai mult decât prestațiile din sezonul 2021 pentru jucătoarea din Constanța. Accidentarea, cu siguranță mult mai serioasă decât am fi putut prezice, i-a afectat tot programul, dar s-a consolat cu nunta făcută în vară”, a scris sursa citată.

Mai slab decât Simona Halep au fost notate doar Serena Williams (40 de ani), 4 și Kim Clijsters (38 de ani), 3, dar ambele sunt la finalul carierei sau, ca în cazul lui Clijsters, revenite după o primă retragere.

La polul opus, Garbine Muguruza (28 de ani) a primit nota 10 din partea jurnaliștilor italieni, iberica reușind să se „reinventeze” în partea a doua a sezonului. Ea a câștigat Turneul Campioanelor și a terminat anul pe locul 3 WTA. Emma Răducanu (19 ani), senzația britanică a lui 2021, a fost notată cu 9, în timp ce învinsa sa din finala US Open, canadianca Leylah Fernandez (19 ani), cu 8.

Sursa foto: Facebook/Transylvania Open

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI