14 nov. 2024 | 21:54

Orașul din România care se mândrește cu cel mai înalt brad natural de Crăciun. Are 29 de metri și cântărește 17 tone

News
Orașul din România care se mândrește cu cel mai înalt brad natural de Crăciun. Are 29 de metri și cântărește 17 tone
Cel mai înalt brad natural de Crăciun

Centrul istoric al Brașovului va fi, și în acest an, inima sărbătorilor de iarnă, odată cu instalarea unui brad natural impunător, considerat cel mai înalt brad de Crăciun din România. Piața Sfatului, locația emblematică a orașului, a devenit locul unde iubitorii sezonului festiv se pot bucura de prezența acestui simbol al sărbătorilor, care atinge o înălțime remarcabilă de 29 de metri, cu 26 de metri vizibili deasupra solului.

Brașovul are cel mai înalt brad natural de Crăciun

Bradul, care cântărește în jur de 17 tone, a fost selectat și adus dintr-o zonă din apropierea Poienii Stâna Turistică din Poiana Brașov, pădure aflată sub administrarea locală. Primăria Brașovului a fost cea care a asigurat transportul și montarea acestui uriaș al naturii, consolidând astfel tradiția locală de a aduce în oraș un brad natural de dimensiuni impresionante în fiecare an.

Reprezentanții Primăriei au confirmat că bradul din Piața Sfatului nu este doar cel mai înalt brad de Crăciun natural din România de anul acesta, ci și unul dintre cei mai mari expuși vreodată în istoria orașului. Această decizie a atras deja interesul localnicilor și al turiștilor, care se pregătesc să admire frumusețea bradului împodobit, împreună cu spectacolul de lumini ce va marca aprinderea festivă pe 29 noiembrie.

„Pentru noi, acest brad reprezintă nu doar un simbol al sărbătorilor, ci și o oportunitate de a atrage turiști și de a promova Brașovul ca destinație de iarnă de neuitat. În fiecare an, Piața Sfatului se transformă într-un loc magic și suntem mândri că putem aduce în fața publicului un astfel de spectacol natural,” a declarat un reprezentant al Primăriei.

Spectacol de lumini la ceremonia de aprindere a bradului

Ceremonia de aprindere a bradului va fi un adevărat spectacol de lumini, având milioane de beculețe ce vor împodobi atât bradul, cât și străzile și clădirile din jurul Pieței Sfatului. Evenimentul din 29 noiembrie va marca oficial începutul sărbătorilor de iarnă în oraș și va include momente artistice, colinde tradiționale și activități pentru copii, aducând o atmosferă de poveste în Brașov.

Organizatorii speră ca acest eveniment să atragă un număr mare de vizitatori atât din țară, cât și din străinătate, continuând astfel tradiția Brașovului de a deveni un punct de atracție major pentru iubitorii de Crăciun. Potrivit Primăriei, aprinderea luminițelor nu doar că simbolizează debutul festivităților, ci este și o dovadă a angajamentului orașului față de păstrarea spiritului sărbătorilor, într-o manieră prietenoasă cu mediul înconjurător și sustenabilă.

Bradul din Brașov – un simbol al sărbătorilor de iarnă

Piața Sfatului a fost aleasă pentru amplasarea acestui impozant brad de Crăciun datorită atmosferei sale unice, fiind un spațiu popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

„Nu există loc mai potrivit pentru un brad de Crăciun decât Piața Sfatului, locul care, în perioada sărbătorilor, devine centrul spiritual al Brașovului. Credem că acest brad va aduce bucurie tuturor celor care vor trece pe aici,” a spus unul dintre organizatorii evenimentului.

În fiecare an, Brașovul aduce câte un brad natural din pădurile din împrejurimi, iar acest proces se desfășoară în colaborare cu autoritățile locale de mediu, pentru a se asigura că tăierea și transportul sunt realizate în conformitate cu reglementările ecologice. Bradul de anul acesta, provenit din Poiana Brașov, va aduce un aer de prospețime și autenticitate, păstrând tradiția locului de a susține legătura cu natura și de a aduce în centrul orașului un simbol viu al pădurilor de munte.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Ce puneau străbunii în piure, ca să iasă alb, pufos și savuros. Rețeta clasică din anul 1966
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Preț uluitor la cartofii prăjiți. Cât costă la restaurant
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Se modifică buletinele. Cărți de identitate noi pentru toți românii peste 14 ani
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
Pensiile vor fi ÎNGHEȚATE în 2025! S-a aflat ADEVĂRUL!
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro