Simona Halep împlinește astăzi 31 de ani. Cum s-a schimbat viața jucătoarei din România în ultimele 12 luni

Este sărbătoare mare în familia Simonei Halep. Jucătoarea de tenis împlinește 31 de ani și mesajele de felicitare au început deja să apară de la primele ore ale zilei. Pentru sportiva noastră ultimul an a fost destul de agitat. S-a gândit la retragere, a divorțat, a câștigat două turnee, dar a și pierdut în primele tururi de la Roland Garros și US Open, competiții pe care își dorea să le câștige.

Simona Halep a împlinit 31 de ani

Familia Simonei Halep se pregătește de sărbătoare. Jucătoarea de tenis a împlinit 31 de ani și cum a decis să nu mai joace la niciun turneu în acest an această zi festivă o să o sărbătorească acasă. Și anul trecut s-a întâmplat la fel, doar că atunci era vorba de o scurtă perioadă de vacanță, înainte de US Open.

Simona Halep s-a născut la Constanța pe la 27 septembrie 1991. Avea doar patru ani când a început să învețe tainele tenisului, sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan. La 14 ani a debutat în circuitul ITF și a urcat rapid în clasamentul celor mai tinere jucătoare. Victoria de la Roland Garros, din anul 2008, în competiția rezervată juniorilor, a adus o nouă confirmare că poate ajunge o stea în tenisul mondial.

În anul 2013 și-a început ascensiunea, iar în a doua partea a anului a câștigat șase turnee. În anul 2014, Simona Halep a atacat și marile competiții. A jucat finală la Roland Garros, dar și la Turneul Campioanelor.

Iar acum vorbim de o jucătoare care a câștigat 24 de turnee profesioniste, inclusiv două de Grand Slam, după succesele de la Roland Garros, în 2018, şi Wimbledon, în 2019.

Cariera Simonei Halep, în cifre:

Titluri WTA de simplu: 24 – Melbourne, Toronto – 2022; Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 18 – Cluj-Napoca (2021); Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) – 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) – în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) – în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) – toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Meciuri câştigate – meciuri pierdute: 579-238;
Premii totale: 40,203,437 milioane de dolari;
Cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA: Locul 1 (64 de săptămâni).

Simona Halep și istoria unui an foarte agitat

Simona Halep s-a îndreptat spre vârsta de 31 de ani pe un drum agitat, cu multe obstacole. La începutul anului era derutată. Nu știa ce să facă mai ales că în anul 2021, după accidentarea suferită în turneul de la Roma s-a gândit să se retragă. Și-a dat afară antrenorii cu care a colaborat la Australia, Adrian Marcu (60 de ani) și Daniel Dobre, iar în luna aprilie a început să lucreze cu Patrick Mouratoglou. Și-au propus drept obiective clasarea în primele zece locuri WTA și câștigarea unui turneu de Grand Slam.

A urcat până pe locul 7 WTA, dar la Roland Garros și US Open 2022 a suferit înfrângeri dureroase. În Franța a suferit un atac de panică și a fost eliminată din turul doi, iar la turneul american a plecat acasă după primul tur.

Revenită în țară s-a trezit în jurul unei noi furtuni. Simona și Toni Iuruc au anunțat că divorțează după un mariaj care a durat mai puțin de un an. Cei doi stabiliseră că vor face nunta în luna noiembrie, dar s-au dus la notar ca să semneze actele care au parafat despărțirea și din punct de vedere legal.

Simona Halep si-a revenit rapid dupa divortul de Toni Iuruc

După câteva zile, jucătoarea a suferit o operație de rinoplastie. A anunțat acest lucru chiar jucătoarea de tenis, de pe patul de spital. Ținând cont de perioada tumultoasă și de nevoie de recuperare, în urma intervenției chirurgicale, Simona Halep a decis să ca în acest an să nu mai participe la niciun turneu.

Sursa Foto: Facebook Simona Halep