Simona Halep, favorită la câștigarea US Open 2023, deși anul acesta a fost un dezastru. „Ar putea fi următoarea campioană”. Ce rol va avea Patrick Mouratoglou

Simona Halep a fost eliminată rușinos anul acesta de la US Open 2022, dar jurnaliștii americani sunt convinși că are șanse mari să câștige ediția de anul următor. ESPN a nominalizat-o pe lista favoritelor și a spus care este unul dintre cele mai solide argumente: colaborarea cu Patrick Mouratoglou.

Simona Halep, o nouă șansă la US Open

Simona Halep a fost eliminată surprinzător de la US Open 2022 de Daria Snigur, o jucătoare venită din calificări. A fost și ultimul meci din acest an pentru sportiva din România, iar divorțul de Toni Iuruc și operația de rinoplastie au determinat-o să-și ia vacanță și să nu mai joace la niciun turneu în 2022.

Decizia o va costa scump. Halep va ieși din TOP 10 WTA, pentru că nu-și va putea apăra punctele câștigate anul trecut, dar va pierde și câteva sute de mii de dolari. Cu toate acestea, jurnaliștii de la ESPN o consideră una dintre sportivele care ar putea să se impună la US Open 2023.

„Înainte de turneul din 2022, cinci dintre cele șapte campioane anterioare de la US Open feminin au fost câștigătoare pentru prima dată la un turneu major. Swiatek și alte jucătoare din vârful ierarhiei au continuat să dea dovadă de consecvență și se pare că vom vedea un grup dominant care va câștiga majoritatea titlurilor în anii următori.

Rămâne de văzut exact cine face parte din acel grup alături de Swiatek, dar Halep, de două ori câștigătoare de Grand Slam și învingătoare la Toronto în luna august, cu siguranță ar putea fi următoarea campioană. Ea a avut o perioadă de revenire în ultima vreme, marcând o semifinală la Wimbledon în această vară, pe lângă titlul de la Toronto, și a fost favorită la intrarea în 2022 la US Open înainte de a fi eliminată în mod șocant în primul tur”, au scris jurnaliștii de la ESPN.

Punctul forte al Simonei Halep? Colaborarea cu Patrick Mouratoglou

Unul dintre argumentele ziariștilor este colaborarea cu Patrick Mouratoglou, antrenor cu care a început să lucreze acum aproape șase luni.

„Lucrând acum cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams, nu ar fi surprinzător să o vedem ridicând un alt trofeu major în 2023. De ce nu la New York?”, au transmis cei de la ESPN.

Interesant este faptul că Ilie Năstase este convins că marea problemă a Simonei Halep a devenit chiar antrenorul. Fostul jucător român este convins că Patrick Mouratoglou a greșit strategia de la US Open, iar jucătoarea din Constanța s-a prezentat la turneul american epuizată din punct de vedere fizic, dar mai ales psihic.