Simona Halep va pierde o avere pentru că nu mai joacă tenis în acest an. Jucătoarea din România va începe sezonul din 2023 în afara TOP 10 WTA

Simona Halep va pierde o avere pentru că nu mai joacă tenis în acest an. Jucătoarea din România va începe sezonul din 2023 în afara TOP 10 WTA

Simona Halep pierde bani mulți pentru că nu mai joacă tenis în anul 2022. A ratat bonusul WTA, dar și eventualele câștiguri pe care le-ar fi obținut la competiții. Jucătoarea din România va părăsi și top 10 WTA, unul dintre obiectivele pe care și l-a stabilit când a început colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou.

Simona Halep pierde câteva sute de mii de euro pentru că nu mai joacă tenis în anul 2022

Simona Halep plătește scump retragerea din finalul acestui an. Jucătoarea din România a avut o mulțime de probleme, care au tensionat-o foarte tare, divorțul de Toni Iuni Iuruc și operația de la nas, așa că a decis să nu mai joace la niciun turneu în acest an. Decizia este una care o costă foarte mult, în primul rând în plan financiar. Jucătoarea din România nu-și poate apăra punctele pe care le-a câștigat în finalul anului trecut și va termina sezonul în top 10 WTA.

Dacă ar fi terminat pe unul din locurile 7-10, ar fi primit 112.500 de dolari, poziția cu numărul șase i-ar fi adus 175.000 de dolari. Dacă lucrurile ar fi mers foarte bine, și ar fi terminat pe locurile 4-5, atunci ar fi încasat 225.000 de dolari. Ocuparea poziției a treia în clasamentul mondial i-ar fi adus un bonus de 325.000 de dolari, scriu cei de la Digi Sport.

Halep nu va încasa nici premiile pe care le-ar fi câștigat la turneele la care nu s-a prezentat: cel puțin 100.000 de dolari.

Simona Halep va începe sezonul mai jos de locul 10 WTA

Simona Halep se află în acest moment pe locul 9 WTA, cu 3.025 de puncte, dar pentru că nu mai joacă la niciun turneu, dincolo de bani, va pierde și toate punctele câștigate la turneele de din 2021. Așa că până la finalul sezonului va avea un minus de 455 de puncte în clasamentul WTA.

În mod sigur va încheia anul în afara top 10 WTA, după ce în 2021 a terminat pe poziția 20. Acesta a fost unul dintre obiectivele pe care jucătoarea și l-a propus când l-a angajat pe Patrick Mouratoglou. Al doilea a fost câștigarea unui turneu de Grand Slam. Antrenorul francez a început să acorde tot mai multe interviuri în care încearcă să explice tot ce s-a întâmplat cu Simona Halep în ultimele cinci luni și jumătate.

Topul celor mai multe victorii obținute în acest an în circuitul WTA:

Iga Swiatek 55 de victorii
Ons Jabeur 44
Simona Halep 39
Caroline Garcia 38
Daria Kasatkina 37