Simona Halep a depus contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și a făcut astfel primul pas din bătălia în care va încerca să arate că nu s-a dopat. Surse din echipa de avocați, care se ocupă de cazul jucătoarei din România, au dezvăluit ce urmează și au explicat și că s-a schimbat procedura în privința audierilor. Sportiva noastră este avantajată de această modificare.
Simona Halep începe bătălia prin care speră să șteargă din CV-ul ei acuzațiile de dopaj și să-și continue cariera. Jucătoarea din România avea un termen de 21 de zile, de când a fost informată despre testul pozitiv, să facă o contestație la TAS, iar echipa ei de avocați s-a mișcat foarte rapid și a făcut această mutare: orangesport.ro anunță că documentele au ajuns deja la tribunal.
Surse din echipa de avocați au transmis și care este procedura. Tribunalul de la Laussane va stabili o dată de audiere, iar până atunci, sportiva va trebui să se decidă dacă alege între varianta cu un judecător și cea cu trei judecători. Se pare că cei pe care i-a angajat au sfătuit-o că formula „de trei” este cea care o poate avantaja, mai spune sursa citată. Există și o schimbare de ultim moment.
Până acum audierile s-au făcut în regim online, dar avocații Simonei au informat-o că se va putea prezenta la tribunal pentru a-și susține punctul de vedere. Acesta este un capitol la care Simona Halep poate câștiga puncte importante, știut fiind faptul că se bucură de o mare simpatie și că discursul ei poate influența auditoriul. Sigur că cele mai importante vor fi argumentele.
Rămâne de văzut care va fi strategia de apărare. Echipa ei strânge date și dovezi, dar deocamdată nu s-a aflat care va fi direcția pe care se va merge. Variantele vehiculate sunt multe, dar unele sunt fanteziste. Se vorbește de mâncare contaminată sau de o greșeală a unui medic de la un turneu.
Reporterii playtech.ro au vorbit cu mai mulți medici din România, care au spus Roxadustat nu este un medicament care să ajungă în corp prin contaminare și au vorbit de posibilitatea unui test fals-pozitiv. Asta ar însemna că deși testul a fost pozitiv, medicamentul să nu fi existat niciodată în corpul jucătoarei de tenis. Ei au mai spus că acest medicament poate provoca multe probleme unui om sănătos și că beneficiile pentru un sportiv nu sunt foarte mari, așa că nu înțeleg de ce jucătoarea ar fi putut să ia acest medicament, care, deocamdată, nu se găsește în România.
Există și varianta ca Simona Halep să recunoască faptul că a luat acest medicament, dacă acest lucru este adevărat, iar în acest caz tribunalul ar putea să aprecieze sinceritatea și să-i dea o pedeapsă mai mică decât perioada maximă de patru ani.