Orice femeie își dorește să se simtă frumoasă, iar un ten luminos reprezintă pentru multe dintre noi secretul strălucirii noastre. Sătule de produsele din comerț, apelăm uneori la trucuri naturale, întrucât orice ajutor este binevenit. O rusoaică și-a pus suc de cartofi cruzi pe ten timp de o oră în fiecare zi, iar rezultatul a fost uimitor. Masca i-a șters câțiva ani de pe chip. La ce ajută și cum se prepară, afli în continuare.
Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, uscat, gras, ridat, cu pete, cu urme de la acnee, cu cearcăne pronunțate sau cu multe coșuri, masca de față pe bază de suc de cartofi face minuni. Grație compoziției sale chimice, respectiv a numeroaselor substanțe utile pentru piele, multe reprezentante ale sexului frumos utilizează cartoful în produse cosmetice naturale realizate acasă.
În cartof și mai ales în coaja acestuia se găsesc proteine speciale care activează procesul de regenerare a celulelor epidermice, ajutând la cicatrizarea și vindecarea rănilor, a cicatricilor provocate de acnee și a fisurilor.
Întrucât este bogat în microelemente, vitamina C şi amidon, cartoful întinerește tenul cu cheltuieli minime, însă cu rezultate maxime. Dacă cearcănele reprezintă una dintre problemele cu care se confruntă tenul tău, avem soluția pentru tine. Masca de față cu cartofi cruzi reprezintă cel mai bun remediu pentru petele inestetice de sub ochi.
Citește și: Ce se întâmplă cu tenul tău când porți mască, de fapt. Rezultatele șocante publicate de un nou studiu
Pentru a scăpa rapid și eficient de cearcăne, tot ce trebuie să faci este să aplici pe zona din jurul ochilor o compresă îmbibată în suc de cartofi cruzi, proaspăt storși, și să o lași să acționeze peste noapte. Pentru un efect uimitor pe termen lung, aplică masca timp de o oră în fiecare zi.
Dacă nu ai probleme cu cearcănele, dar ți se pare că tenul tău și-a pierdut din luminozitate, te sfătuim să încerci masca din cartof fiert. Ia un cartof fiert, curăță-l de coajă și pisează-l bine. Amestecă o lingură de piure de cartof cu o lingură de brânză de vaci proaspătă sau lapte prins, peste care adaugă o linguriță de ulei de măsline sau de migdale şi glicerină farmaceutică.
În cazul în care ți se pare că masca-i prea subțire, adaugă puțin amidon, făină de orez sau de ovăz. Încălzește amestecul pe baie de aburi sau pe calorifer și întinde-l pe pielea ușor umezită, pe față, pe gât și decolteu. Lasă masca să acționeze timp de 15-20 de minute, după care clătește cu apă caldă, urmată de apă rece.
Se urmează procedura o dată la 3-4 zile, timp de 4-6 săptămâni.