Ce se întâmplă cu tenul tău când porți mască, de fapt. Rezultatele șocante publicate de un nou studiu

Ce se întâmplă cu tenul tău când porți mască, de fapt. Rezultatele șocante publicate de un nou studiu
S-au aflat factorii care accentuează efectele după purtarea măștii

Fața este un canal important de identitate al oricărei persoane. O față plăcută cu un aspect tânăr este un simbol al încrederii. Recunoașterea datorită feței încrezătoare a unuia și acceptarea socială de multe ori merg mână în mână. Dar în actuala situație, cu obligativitatea purtării măștii, specialiștii spun că acest proces ne afectează fața și tenul.

Modificări ale ridurilor și porilor pielii din cauza uzurii pe termen lung a măștii

Răspândirea virsului a făcut ca purtarea măștii să fie esențială. Uzura pe termen lung a măștii va schimba caracteristicile pielii, spune un studiu care a investigat modificările ridurilor și porilor pielii cauzate de uzura pe termen lung a măștii. În același timp s-a mai studiat și dacă utilizarea hidratantelor are sau nu un efect asupra acestor modificări.

Participanții la studiu au fost 20 de femei cărora li s-a recomandat să poarte o mască timp de cel puțin 6 ore pe zi timp de 4 săptămâni. Măsurătorile ridurilor și porilor pielii au fost obținute înainte și după cele 4 săptămâni de purtare a măștii.

„Efectele aplicării unei creme hidratante au fost evaluate prin aplicarea cremei hidratante în zona de purtare a măștii. Ulterior participanții au completat un chestionar despre modificările pielii la sfârșitul perioadei de studiu.

După purtarea măștii timp de 4 săptămâni, a existat o creștere semnificativă a ridurilor și porilor pielii. Ambele variabile au scăzut semnificativ în zonele pielii în care a fost aplicat un hidratant.”, arată studiul făcut de coreeni.

Rezultatele sondajului bazat pe chestionar au indicat că participanții la studiu au considerat că purtarea pe termen lung a unei măști le-a afectat pielea. O concluzie de bază a acestui studiu a arătat că purtarea unei măști pentru perioade lungi de timp mărește ridurile și porii pielii și utilizarea unei creme hidratante la purtarea măștii ajută la reducerea acestei probleme.

Factor care accentuează apariția ridurilor

Mai multe alte cauze pot accentua formarea ridurilor măștii, mai spune studiul. Echipamentele de protecție îmbrăcate în timpul tratamentului pacienților cu Covid trebuie aruncate după o singură utilizare.

Având în vedere lipsa personalului și lipsa de echipamente de protecție personală, mulți medici și asistenți medicali recurg la muncă continuă timp de 6-7 ore, fără pauze.

Rezultatele studiului realizat de Choi JW, au arătat că s-a observat o corelație negativă între nivelul de hidratare și parametrii ridurilor. S-a ajuns la concluzia că în intervalul fiziologic, hidratarea pielii diminuează de fapt ridurile.

Factorii nutriționali joacă, de asemenea, un rol cheie în funcționarea și aspectul dermatologic normal. Lucrătorii din domeniul sănătății tind să omită opțiunile sănătoase la mese și preferă alimentele bogate în carbohidrați pentru a ține pasul cu programul lor.

Și aceasta poate avea efecte dăunătoare asupra pielii feței pe termen lung. Potrivit unui alt studiu realizat de Cosgrove MC, comportamentele dietetice sănătoase pot avea beneficii suplimentare pentru aspectul pielii.

Expresiile faciale și compresia cauzate de purtarea măștii de protecție provoacă întărirea liniilor de expresie prezente anterior și pot accelera procesul de îmbătrânire. Până în prezent, ridurile cauzate de purtarea măștii nu au fost recunoscute în niciun sistem de clasificare.

Consecința comprimării repetitive a măștilor pe țesutul facial în timp este interesantă și justifică un studiu suplimentar, sunt de părere cercetătorii coreeni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI