Roșiile au o grămadă de beneficii pentru organism, însă puțini știu că această legumă are și proprietăți cosmetice. Specialiștii spun că substanțele și antioxidanții prezenți în roșii ajută la echilibrarea PH-ului pielii, la vindecarea coșurilor, diminuarea acneii și uniformizarea semnelor și cicatricilor rămase pe piele.
Pentru cele care vor să aibă un ten luminos și curat, se recomandă ca fața să fie frecată ușor cu o felie de roșie zilnic. Sucul de roșie este lăsat să acționeze 2 minute, apoi clătește fața cu apă călduță.
Roșia conține vitamine și minerale, dar și substanța miraculoasă numită licopen. Atunci când intră în contact cu pielea, susbstanța are efecte de întinerire și revigorare. Mai mult de atât, leguma conține vitamina A, benefică pentru repararea și refacerea celulelor, conform gustos.ro.
Iată câteva moduri prin care roșiile se pot folosi pentru un ten mai sănătos și frumos:
1. Se amestecă o lingură de suc de roșii cu o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie. Cu un disc demachiant, se întinde soluția pe toată fața, iar după 10 minute se clătește cu apă rece. Această mască ajută la închiderea porilor de la nivelul feței.
2. Aciditatea roșiilor este benefică pentru a trata acneea și îndepărta punctele negre. Pentru zonele afectate se aplică suc de roșii și se lasă să acționeze timp de 30 de minute. Acest ritual trebuie făcut timp de două săptămâni, zilnic.
3. Pentru arsurile solare, specialiștii recomandă să amestecați suc de roșii cu iaurt și să masați zonele afectate.
4. Cojițele de pe scalp pot fi îndepărtate ușor dacă frecați scalpul cu suc de roșii timp de 5 minute, apoi clătiți din abundență cu apă. Roșiile vor acționa ca un balsam, făcând firul de păr mult mai moale.
5. Pentru curățarea în profunzime a tenului, masca de roșii este cea mai indicată. Se pune o roșie și un avocado într-un blender, iar pasta obținută se întinde pe față și se lasă 30 de minute. Se clătește cu apă caldă.
6. Adio ten uleios. Roșiile conțin vitaminele A și C au beneficii puternice asupra pielii și ajută la inhibarea secrețiilor uleioase de la nivelul tenului.