14 apr. 2021 | 14:11

Serie de lumini misterioase, toate surprinse pe cerul Australiei. Ce spun specialiștii că sunt, de fapt

News
Serie de lumini misterioase, toate surprinse pe cerul Australiei. Ce spun specialiștii că sunt, de fapt
Serie de lumini misterioase, toate surprinse pe cerul Australiei

Privitorii din Australia au fost fascinați de un șir de lumini misterioase, văzute planând pe cerul înstelat din țara cangurilor. Imaginile fabuloase arată o linie dreaptă de puncte strălucitoare care au fost văzute deasupra zonei estice a insulei, marți, 13 aprilie, în jurul orei 5 dimineața. Ce spun specialiștii că sunt, de fapt. 

Serie de lumini misterioase, toate surprinse pe cerul Australiei

Fenomenul neobișnuit este legat de un proiect aparținând lui Elon Musk. Instrucțiuni ale luminilor au fost partajate pe celebra platformă Reddit, acolo unde un internaut și-a întrebat prietenii virtuali dacă este singurul care a văzut linia de meteoriți la ora 5.15 dimineața.

Diverși utilizatori ale platformei au explicat că sursa luminilor este legată de proiectul SpaceX al miliardarului Elon Musk pentru a îmbunătăți viteza internetului în zonele îndepărtate. Proiectul se numește Starlink și a văzut peste o mie de sateliți împrăștiați pe orbită din 2018.

Elon Musk speră ca acest proiect să se bucure de un imens succes, iar accesul la internet să ajungă în toate colțurile planetei, în special zonele mai slab dezvoltate, unde internauții se luptă să acceseze date de mare viteză. Conform site-ului Starlink, iată cum poate fi caracterizat, în doar câteva cuvinte, proiectul:

„Starlink este ideal pentru zonele de pe glob unde conectivitatea a fost de obicei o provocare. Fără a fi delimitat de infrastructura terestră tradițională, Starlink poate furniza internet de bandă largă de mare viteză în locații în care accesul a fost nesigur sau complet indisponibil”, scriu cei de la The Sun.

Cum putem accesa internetul de mare viteză

Tot ce trebuie să facă iubitorii de tehnologie pentru a se bucura de beneficiile internetului de super mega viteză este să instaleze o antenă satelit pe acoperiș. Important de știut este faptul că, momentan, acest proiect este disponibil într-un număr mic de țări, printre care enumerăm Canada și Statele Unite ale Americii. Compania lui Elon Musk va lansa proiectul, la nivel mondial, în anul 2022.

Săptămâna trecută au fost lansați pe orbită încă 60 de sateliți Starlink, reprezentând a zecea misiune doar în acest an. Planurile promiseseră, inițial, să transporte pasagerii în mașini Tesla, fără șofer, la o viteză de 155 kilometri pe oră, transformând o plimbare de 15 minute într-o călătorie de două minute.

Dar realitatea pare a fi mai puțin interesantă în ceea ce privește sistemul de transport public al lui Elon Musk, care s-a dovedit a fi o dezamăgire pentru cei care au călătorit, deja, cu el. Automobilele Tesla obișnuite pot atinge, printr-un tunel colorat, o viteză de maxim 35 kilometri la oră. Recenziile care au apărut în presă au fost foarte dure.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Capital.ro
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Tribunalul Iaşi, după ce românca a dat în judecată Casa de Pensii: "Pensia a fost calculată corect"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro