Semințele pe care trebuie să le plantezi pentru o grădină rapidă. Te vei bucura mult mai repede decât ceilalți

Semințele pe care trebuie să le plantezi pentru o grădină rapidă. Te vei bucura mult mai repede decât ceilalți
Semințele pe care trebuie să le plantezi pentru o grădină rapidă

Când îți propui să îți plantezi o grădină, ai două opțiuni: să plantați semințe sau răsaduri (și alte transplanturi). Cei care doresc să aibă o grădină într-un timp cât mai scurt vor dori probabil să înceapă cu plante deja încolțite. Însă dacă decizi să mergi pe traseul semințelor, poate dorești să alegi semințe care vor produce cel puțin ceva verde cât mai curând posibil. Iată ce semințe încolțesc cel mai repede.

Semințele pe care trebuie să le plantezi pentru o grădină rapidă

Chiar și așa, asta nu înseamnă că toate vor produce imediat flori colorate.

„Doar pentru că o sămânță germinează repede nu înseamnă că înflorește repede”, a spus Allison Vallin, un grădinar organic din Maine, potrivit lifehacker.com.

„De exemplu, florile precum violele și petunia durează mai mult până când semințele lor germinează decât zinnia și cosmosul, dar își vor produce primele flori mult mai devreme decât cele mai târziu.”

Tipuri de semințe care răsar relativ rapid

Floarea soarelui

Nu îți face griji dacă nu ai un teren mare: nu toate florile de floarea-soarelui sunt mari. Specialistul recomandă plantarea semințelor pentru floarea-soarelui pitice într-un ghiveci cu drenare automată sau într-un pat de grădină.

Nasturiums

În cele din urmă, semințele de nasturium vor crește în tufișuri de culoare roșie, portocalie și galbenă. „Nasturium-urile sunt tolerante la secetă, așa că nu este nevoie să udați în exces”, a spus specialistul. „Pur și simplu semănați în sol obișnuit și plantați semințele la 1/2 inch adâncime și la 10 picioare una dintre ele. Preferă soarele plin și solul bine drenat.”

Calendule

După plantarea semințelor de gălbenele, specialistul recomandă tăierea oricăror flori bătrâne pentru a face loc unei creșteri sănătoase.

„Planta își aruncă în mod activ sămânța, așa că vă puteți aștepta să vedeți „voluntari” să apară în primăvara viitoare”, adaugă ea.

Brumărele

În cele din urmă, aceste semințe vor produce flori violete, albe, albastre și roz. Ele vin în soiuri perene și anuale și, în timp ce pentru plantele perene ar putea fi mai puțin de lucru pe termen lung, dacă doriți viteza de germinare, specialistul recomandă să optezi pentru cele anuale dacă vrei o apar mai rapid.

Gălbenele

Nu numai că gălbenelele sunt plante extrem de întânlite, ele și încolțesc rapid. Iar dacă te interesează ca în grădina ta sa să plantezi și legume, trebuie să știi că ceapa verde face parte din categoria acelor legume care cresc repede. Odată plantată, vei avea ceapă verde în numai 21 de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI