Greșeala banală pe care o fac mulți români cu fructele și florile. De ce nu trebuie să le ții aproape pe masă

Greșeala banală pe care o fac mulți români cu fructele și florile. De ce nu trebuie să le ții aproape pe masă
Greșeala făcută de români: țin florile și fructele aproape pe masă

Mulți români fac anumite greșeli cu fructele și florile. Deși mulți au acest obicei, nu este bine să le ții aproape pe masă una de cealaltă. De ce nu trebuie să faci acest lucru?

Greșeală banală făcută de români: țin fructele și florile aproape pe masă

Majoritatea oamenilor se gândesc cum să facă o masă mai frumoasă, iar astfel ajung să o împodobească folosindu-se de fructe, flori și alte feluri de mâncare. Este bine să știi că cele mai multe gângănii se vor aduna în jurul acestora.

Desigur că este total inoportun să ai parte de vizita unor musculițe sau a unor albine în timp ce tu te bucuri de o masă în familie. Acest lucru se întâmplă mai cu seamă dacă iei prânzul sau cina în grădină, în aer liber.

Desigur că ele vin și dacă stai în casă pentru că intră încă din primele clipe în care ții ușa deschisă. Poți totuși să păstrezi apa limpede a florilor și să le poziționezi în altă parte a mesei, departe de fructe.

Cum să alegi fructele?

Primăvara
Fructe: portocale, lămâi, avocado, grapefruit, banane, papaya, mango
Legume: sparanghel, anghinare, ridichi, salată verde, ceapă verde, verdeţuri, rucola, cartofi noi, mazăre, broccoli, conopidă, dovlecei, spanac

-Vara
Fructe: cireşe, pepene roşu, pepene galben, rubarbă, căpşune, frăguţe, mure, agrişe, coacaze negre şi roşii, caise, kiwi, piersici, zmeură, mere L
Legume: fasole verde, mazăre, ceapă, morcovi noi, conopidă, sparanghel, castraveţi, dovlecei, cartofi noi, roşii, broccoli, ţelină frunze şi tulpină, ardei, vinete, porumb, verdeţuri, varză

-Toamna
Fructe: mere, pere, gutui, prune, struguri, smochine, lămâi, portocale Legume: vinete, castraveţi, conopidă, fenicul, ardei, dovleac, roşii, cartofi, ceapă, ţelină, morcovi, păstârnac, varză Iarna Fructe: portocale, mandarine, clementine, grapefruit, banane, lămâi, ananas, avocado, rodii
Legume: sfeclă roşie, varză, varză de Bruxelles, cartofi, gulii, fenicul, ceapă uscată, fasole, ţelină rădăcină, usturoi

Ultimele luni ale anului sunt o dezamăgire pentru oamenii care aleg deseori în alimentația lor fructe și legume. Acestora le este mai greu să le introducă în meniurile lor pentru că nu mai sunt roade atât de multe în această perioadă, iar cele de consum și dorite de ei sunt importate. Ce poți să mănânci atunci?

  • Octombrie Prima lună completă de toamnă aduce și ea câteva produse sezoniere, cum ar fi bostanii, mere, sfeclă, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, afine, struguri, praz, salată, ciuperci, păstârnac, spanac.
  • Noiembrie Noiembrie este momentul să cumpărăm sfeclă, broccoli, varză de Bruxelles, varză, conopidă, afine, praz, ciuperci, portocale, păstârnac, pere, dovleci, mandarine.
  • Decembrie În plină iarnă, rafturile sezoniere conțin broccoli, varză de Bruxelles, varză, conopidă, grapefruit, varză roșie, praz, ciuperci, portocale, păstârnac, pere, rodii, rmandarine, rădăcină de pătrunjel, morcovi și multe altele. (Sursa: libertatea.ro)