Planta pe care toți românii trebuie să o aibă în casă. Cum se îngrijește corect

Planta pe care toți românii trebuie să o aibă în casă. Cum se îngrijește corect
Ce planta trebuie sa tii in casa si cum o ingrijesti

Ce plantă ar trebui să fie nelipsită din casele românilor și cum se îngrijește corect. Această plantă a fost considerată timp de sute de ani un simbol al bogăției și al succesului financiar.

Planta pe care toți românii trebuie să o aibă în casă

Este vorba, dacă nu v-ați dat seama deja despre Copacul banilor, cunoscut și sub numele de Arborele de jad sau Crassula. Mulți au văzut această plantă frumoasă cu frunze cărnoase, însă puțini au avut norocul să să vadă un Copac al banilor înflorit. De altfel, se spune că dacă această plantă înflorește, te poți aștepta la o creștere semnificativă a veniturilor. Cum să ”convingem” deci copacul banilor să înflorească și să aducă noroc în casă.

Înflorirea acestui Copac al banilor apare de regulă nu mai devreme de după 5-10 ani de ani de viață. Dar ca să faci planta să înflorească, trebuie să respecți o serie de condiții.

Mai întâi, ca orice plantă suculentă, planta are nevoie de udare moderată. Cu alte cuvinte, ea nu ar trebui udată cu apă mai mult de o dată la două săptămâni. Multă apă este fatală pentru plantă.

De asemenea, este foarte important ca această plantă să stea într-un loc luminos și să se bucure de lumina zilei cât mai mult. Astfel, ea va avea așa mai multe șanse de a înflori.

Trucuri pentru înflorirea plantei

Nu uita că planta are nevoie și hrană, așadar fertilizează și hrănește planta. Poți utiliza aceleași îngrășăminte ca pentru cactuși. Apoi, primăvara, atunci când frigul trece, transferă-o la aer curat sau aerisește mai des locuința.

În plus, pe măsură ce înflorește planta, ea se transplantează periodic într-un nou ghiveci. Ghievciul nu trebuie să fie prea adânc. Cu o cantitate mare de pământ, rădăcina acestui copac se întinde în jos, fapt care o face subțire și slabă.

Apoi, se îndepărtează frunzele vechi și deteriorate la timpul potrivit. Ca să crească energia acestui paznic al bunăstării casei tale, respectă și alte sfaturi.

Acordă-i o atenție sporită Copacului banilor. El adoră comunicarea și îi poți povesti despre problemele tale financiare, îi poți mulțumi pentru ajutor etc.

De asemeneaa, se mai spune că praful de pe frunzele plantei reduce energia financiară și poate să devină un obstacol în calea prosperității. Deși poate nu crezi în magia acestui ritual, se recomandă, totuși, să ștergi periodic frunzele de praf.

În Feng Shui, partea de sud-est a locuinței este responsabilă de bogăție. Plasată aici, aceasta își va manifesta cel mai puternic abilitățile energetice.

Ca să crești starea de bine, leagă bancnote între frunzele copacului, crescând așa potențialul său. Se mai obișnuiește să schimbi periodic banii, ca să activezi ciclul lor.

Așa cum banii se cer a fi numărați, și frunzele plantei trebuie numărate. Asta este ușor de făcut în timp ce ștergi praful de pe frunze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI