Florile care sunt rezistente la frig. Le poți lăsa fără probleme iarna pe balcon

Florile care sunt rezistente la frig. Le poți lăsa fără probleme iarna pe balcon
Care sutn florile perfecte de crescut iarna?

Care sunt florile care sunt rezistente la frig? Acestea pot fi lăsate fără probleme iarna pe balcon sau chiar în holul casei. De asemenea. ele nu au nevoie de o atenție mare și nu sunt greu de crescut. Cu siguranță arată bine în orice locuință.

Florile care rezistă la frig. Acestea stau perfect pe balconul tău

Anotimpul de iarnă se apropie cu pași repezi, iar majoritatea gospodarilor vor să aibă în continuare flori și să arate bogăția casei lor. De asemenea, ele ajută estetic în orice locuință și dau o stare bună celor care îți calcă pragul.

Puține sunt cele de interior care rezistă și iarna în balcon, dar iată că există câteva care sunt rezistente la frig și pe care le poți ține fără grijă în orice cameră. Crizantemele, ficușii bătrâni, yucca sau begoniile sunt extrem de potrivite.

Este foarte important să fie adăpostite de vânturile reci și să aibă multă lumină. În rest, nu trebuie să-ți faci griji pentru alte condiții în care să le ții. Iar dacă vrei flori pe balcon, poți căuta în florării saxigrafa la ghicveci, care este destul de practică, ciclame, cineraria sau erika, bergenia sau primule.

Ce opțiuni ai?

  • Mizati, de asemenea, pe cimisirul dulce, o specie de planta cu aspect de tufa vesnic verde si cu flori mici, albe sau roz, parfumate care apar incepand cu luna ianuarie.
  • Helenium sau floarea Elenei este o alta planta ce seamana cu margareta, ce infloreste indeosebi toamna devreme. Este insa o floare rezistenta la frig (3-5 grade Celsius) si este deci o alegere buna pentru a impodobi balcoanele pe timp de iarna
  • Irisul pitic, anemona de iarna, brandusa sunt alte optiuni pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a va improspata balconul in timpul sezonului rece
  • Spanzul, popular denumit si trandafirul de iarna sau trandafirul de Craciun, este o alta floare calita sa faca fata multor dusmani, printre care si frigul, dupa cum sugereaza insasi denumirea populara. Este o planta care in Romania creste la peste 500 de metri altitudine si care are numeroase calitati curative, fiind utilizata chiar si in tratamentul cancerului in stare latenta. In mediu natural, infloreste primavara devreme cand suflul rece al iernii inca mai bantuie.” (Sursa: casepractice.ro)

O altă opțiune plăcută de toată lumea este bergeria, plantă perenă, erbacee, care are frunze mari și lucioase și flori a căror culoare variază de la alb, roz spre violet. Florile ei sunt mici și dau o imagine frumoasă camerei în care le pui, motiv pentru care mulți o aleg.