Șeful Poliției din București a comis-o grav. Documentul care arată marea greșeală

Șeful Poliției din București a comis-o grav. Documentul care arată marea greșeală
Șeful Poliției din București a comis-o grav. Documentul care arată marea greșeală

Șeful Poliției Capitalei a admis că a greșit în ceea ce privește declarația sa de avere, după ce în presă s-a scris despre informațiile contradictorii oferite de Bogdan Berechet. Mai multe detalii despre „eroare“, în continuare.

Șeful Poliției Capitalei a admis că a comis-o

Recent, șeful Poliției Capitalei a fost pus într-o situație delicată, după ce presa i-a cerut lămuriri cu privire la un teren pe care acesta îl deține, dar care nu apare în declarația sa de avere.

Așadar, într-un document datat cu 19.08.2020 și transmis în urmă cu două zile, pe 2 septembrie, Serviciul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a explicat că cms. șef Bogdan Berechet a greșit atunci când a redactat documentul care a stârnit controverse.

Și după cum spune și proverbul „greșeala recunoscută e pe jumătate iertată“, Berechet a putut răsufla ușurat pentru că, cel mai probabil, Agenția Națională de Integritate va închide cazul, pe motiv că fapta nu a fost săvârșită cu intenție sau cu scopul de a induce in eroare, ci dintr-o greșeală, potrivit spynews.ro.

Bogdan Berechet, fals în declarații

Greșeala ca greșeala, dar mai grav este că ofițerul a mințit timp de cinci ani în documente oficiale. Acum opt ani de zile, când lucra la Combaterea Crimei Organizate Pitești, acesta a redactat, semnat și depus la IGPR un document care i-ar putea aduce un dosar penal.

Foto: spynews.ro
Foto: spynews.ro

Este vorba despre o casă, un apartament și un teren care au apărut și dispărut ca prin magie în decursul a trei ani din declarațiile de avere ale fostului șef de la IPJ Argeș.

Înainte să fie numite la începutul anului în fruntea Poliției Capitalei, Bogdan Berechet a deținut mai multe funcții importante, printre care: comandant al IPJ Vâlcea, Şef Serviciu la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Argeş, director adjunct la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane din cadrul M.A.I., ofiţer specialist la Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, I.G.P.R. – Brigada C.C.O. Piteşti şi ofiţer principal la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Argeş.