Șefa Secției Clinice Cardiologie din Sibiu a fost răpusă de Covid-19. Medicul urma să primească o nouă șansă la viață

Șefa Secției Clinice Cardiologie din Sibiu a fost răpusă de Covid-19. Medicul urma să primească o nouă șansă la viață
Gabriela Eminovici, răpusă de Covid-19 Sursă foto: turnulsfatului.ro

Un nou medic a pierdut lupta cu viața, în urma infecției cu virusul nemilos. Gabriela Eminovici era șefa Secției Clinice Cardiologie 1 din Sibiu, un medic cardiolog exceptional, la adresa căreia toți colegii au doar cuvinte de apreciere. La scurt timp după contactarea virusului, starea de sănătate a medicului s-a agravat, fiind dus de urgență într-o secție ATI. Din păcate, în urmă cu puțin timp, colegii săi au anunțat cu regret trecerea la cele veșnice.

Medicul urma să fie dus pentru tratament în străinătate

Cardiologul Gabriela Eminovici a fost internată pe data de 20 aprilie cu Covid-19, iar la câteva zile, starea s-a agravat, medicii fiind obligați să o transfere în modularul ATI Covid. Chiar dacă organismul femeii era extrem de slăbit de boală, familia a depus toate eforturile pentru a o salva, căutând soluții, inclusiv în străinătate. Potrivit medicilor care au tratat-o, cardiologul nu era vaccinat anti-Covid-19. Aceștia au mai menționat și faptul că familia solicitase transfer la Spitalul din Oradea pentru a i s eface Terapia ECMO, ambii plămânii fiind grav afectați.

În cele din urmă, tratamentul care ar fi putut să o salveze era oferit în Germania, însă transportul cu aeronavă specială costa 40.000 de euro, sumă pe care familia începuse să o strângă. Din păcate, lupta cu viața a fost una grea, iar medicul Gabriela Eminovici s-a predat neputincioasă în fața morții.

Colegii ei au anunțat nefericita veste, descriind-o ca fiind un medic dedicat și implicat, care a luptat până în ultima clipă pentru pacienții săi.

„S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit.

Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață”, a fost mesajul transmis de cei care au cunoscut-o.

Un medic chirurg, infectat cu Covid-19 după rapel

Un medic chirurg din București și-a expus public experiența sa după ce a trecut prin infecția cu Covid-19, deși era infectat. Din fericire, imunizarea l-a ajutat să treacă mai ușor prin boală, motiv pentru care îi sfătuiește pe toți oamenii să se vaccineze.

„La 2 luni după ce m-am vaccinat cu serul produs de PfizerBioNTech, m-am infectat cu virusul SARS-CoV2. Am ales să mă vaccinez ca să îmi protejez mai mult familia și m-a ferit să nu fac o formă severă.

Precum au arătat și studiile, vaccinul nu ne protejează neapărat împotriva infectării, dar mai degrabă ne protejează să nu facem o formă severă a bolii.

Într-o dimineață m-am trezit cu o durere de cap și în aceeași zi nu am mai simțit același gust al cafelei. Am zis să fac un test rapid de antigen, iar rezultatul a fost pozitiv. Am intrat în carantină 14 zile, izolându-mă de familie. Am luat decizia asta ca să fie bine pentru ei, dar a fost dificil să îmi văd soția și băiețelul de un an doar pe telefon. Nu se compară.

Doar 3 zile au durat simptomele în care am avut dureri de cap și nu am avut gust și miros. În a șaptea zi am făcut un test COVID-19 și a ieșit negativ. După cele 14 zile necesare, am ieșit din izolare, iar în dimineața următoare mi-am început activitatea la centrul de vaccinare.

Am zis să încerc să ajut cât pot, să pun umăr la umăr, să treacă această perioadă grea, plină de încercări”, a dezvăluit dr. Vlad Braga, pe platforma RoVaccinare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI