Secretul lui Dan Negru după peste 20 de ani în TV. A dat cărțile pe față, cum de a avut atât de mult succes

Secretul lui Dan Negru după peste 20 de ani în TV. A dat cărțile pe față, cum de a avut atât de mult succes
Dan Negru, „Regele audiențelor”, la 25 de ani pe micul ecran

Incontestabil, una dina cele mai apreciate vedete autohtone este Dan Negru. S-au mai tot scris lucruri despre „Regele audiențelor”, de-a lungul timpului. Dar, conform acestuia, ceea ce la ținut în prime time a fost capacitatea de a se adapta. Piața media, în general, dar și la noi, este o piață dură. Este important să simți când și cum să te adaptezi, chiar dacă nu vrei să te reinventezi, așa cum au făcut-o alți moderatori. Într-un interviu exclusiv pentru Ego.ro, Dan Negru a vobit despre cariera sa de peste 25 de ani în televiziune. A vorbit și despre la ce am putea să ne așteptăm în viitorul nu prea îndepărtat.

Dan Negru, „Regele audiențelor”, la 25 de ani pe micul ecran

În umră cu 35 de ani, timid, ca un începător, se auzea pentru prima dată vocea unui tânăr de 19 ani la Radio Timișoara. Ulterior, cu puțin noroc, întră în echipa TVR în 1994. De atunci cariera sa a cunoscut o asceniune fulminantă, iar perioada de glorie a fost în curtea grupului Intact.

Aici avea să cuoască cu adevărat succesul, devenind aproape singurul moderator TV cu cele mai mari audiențe. Emisiunile de tip concurs și toate Revelioanele moderate de Dan Negru aveau să aducă Antenei 1 audiențe record. De fiecare dată, sucesul îl urca și mai sus cu o treaptă.

Apoi au urmat colaborările cu posturi TV din Republica Moldova, unde, de asemenea, a făcut și face audiențe record. În interviul exclusiv pentru Ego.ro, Dan Negru spune că „Nu m-am ascuns niciodată și recunosc că am mâncat mult usturoi în televiziune.”

„Dar tocmai de asta viața e frumoasă, că poți oricând să te îndrepți. Sunt ca tâlharul de pe cruce, ha, ha! Acum 22 de ani am adus primele manele la tv. Programele mele cu maneliști de acum 20 de ani sau cu Mama Natură care-și etala bustul generos au rămas în amintirea multora.

Apoi, n-am mai crezut în astfel de programe. Am început să fac emisiuni cu copii, Next Star, și interviuri cu legende, precum Florin Piersic sau Dumitru Prunariu. Cred că e foarte important să te poți reinventa și să aduci mereu un suflu nou în piață.

Acum am pariat pe quiz, România e țara fără quiz la tv, pentru că cei din televiziuni au încercat să ne convingă că publicul românesc e idiot, că vrea doar programe tv cu bucătari și videochatiste. Eu cred că e loc și de altceva și audiențele Jocului Cuvintelor au confirmat asta. Televiziunea trebuie să se reinventeze…”, spune Dan Negru pentru Ego.ro.

Vedeta și un bun antreprenor

Pe lângă o carieră de peste 30 de ani în media românească, Dan Negru recunoaște că este și un antreprenor cu fler. În același dialog cu cei de la Ego.ro, vedeta recunoaște că investițiile sale în imobiliare au fost inspirate, și că în viitor genul acesta de afaceri vor aduce mulți bani.

„Banii vor fi tot mai ieftini, inflația o să ieftinească banii și în perioada de criză omul vrea să-și securizeze banii și imobiliarele, e un mod de a-ți asigura banii. Încă România are printre cele mai ieftine prețuri imobiliare din Europa dacă ne raportăm la locații bune, la zone bune.

Dar sunt și multe capcane imobiliare care vor duce la multe falimente. Eu cred că investiția în cărămizi nu e pierzătoare în vremurile care vin, când banii vor fi tot mai ieftini.”, mai spune Dan Negru.

Dan Negru: „Nu cred că Moldova va supraviețui fără un sprijin, fără un ajutor”

De mai bine de 15 ani, telespectatorii din Republica Moldova îi urmăresc toate emisiunile difuzate aici. Parte din show-urile difuzate de Prime TV din Moldova sunt emisiuni de tip concurs, care aduc audiențe nessperate.

Dar, revenit de curând de acolo, Dan Negru este dezamăgit de ce se întâmplă dincolo de Prut, situația fiind una extrem de grea, mai ales în actualul context.

„Lucrez de 15 ani la Prime TV, în Moldova, dar acum pare că e cel mai greu acolo. O țară a nimănui, între Rusia și România, e greu să supraviețuiescă în anii care vin. Văd oameni speriați, am colegi care au plecat definitiv din Moldova.

Prețurile au luat-o razna acolo. Uite, de exemplu, Mirabela Dauer și Grigore Vieru m-au învățat acum mulți ani să cumpăr unt ucrainean din piața din Chișinău și de atunci mereu aduceam acasă câte un kilogram de unt ucrainean.

Azi a devenit atât de scump încât e o delicatesă. A crescut prețul de 11 ori. Eu nu cred că Moldova va supraviețui fără un sprijin, fără un ajutor.”, declară Dan Negru.

Indiferent care va fi situație, Dan Negru demonstrează încă odată că poate face audiențe record oriunde. Intrat recent în echipa Kanal D, emisiunea sa, „Jocului Cuvintelor”, bate record după record, iar moderatorul a câștigat și un pariu cu un fost coleg de la Antena 1 pe tema audiențelor.

„Am pus un pariu cu un coleg din Antena 1 că un show de cultură generală o să facă audiențe considerabile și pariul a fost modic, cine pierde plătește biletul la primul derby de fotbal. Am câștigat, ba, chiar, ca bonus, colegul meu din Antenă mi-a trimis și o sticlă de whisky.”, se laudă moderatorul.