Republica Moldova, la un pas să fie atacată de Rusia? Avertismentul ministrului român al Apărării

Republica Moldova, la un pas să fie atacată de Rusia? Avertismentul ministrului român al Apărării
Vasile Dîncu, ministrul Apărării

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, și-a exprimat, miercuri, părerea despre modul în care ar putea escalada conflictul din Transnistria, după ce au avut loc mai multe atacuri în această regiune separatistă. Potrivit oficialului, autoritățile din România sunt îngrijorate de ceea ce ar putea avea loc la o distanță mică de țara noastră.

Vede sau nu România un potențial pericol de război în Republica Moldova?

Vasile Dîncu a dezvăluit că adevăratele pericole sunt reprezentate de conflictele care au loc în aproprierea țării noastre. Pentru moment, atacurile din Transnistria reprezintă doar o încercare de a crea conflict, însă posibilitatea de a se dezvolta într-atât de mult încât să devină un adevărat pericol este mică. Cu toate acestea, Republica Moldova este obligată să rămână vigilentă în vederea protejării cetățenilor.

„Ne îngrijorează ceea ce se întâmplă în jurul ţării noastre, atunci când este vorba de conflicte, în acest moment vedem o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după analizele noastre, nu are şanse să se dezvolte. Sigur că Republica Moldova gestionează această situaţie, sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situaţii, dar nu vedem ca fiind o problemă aceasta”, a spus Dîncu, la Cercul Militar Naţional.

Ministrul Apărării a fost întrebat de jurnaliști cum ar putea fi afectată România în urma declarațiilor potrivit cărora țara noastră ar dori anexarea Republicii Moldove. Potrivit oficialului, în acest moment nu există niciun pericol privind izbucnirea unui război în Republica Moldova. În plus, toate afirmațiile fac parte din propaganda Rusiei, care își dorește cu orice preț să creeze un val de reacții și acțiuni de intimidare împotriva țărilor care susțin Ucraina.

„Ne afectează numai în măsura în care devenim cutie de rezonanţă pentru propaganda Moscovei. Atunci ne afectează. Ei în fiecare zi caută în războiul acesta complex, hibrid, să afecteze, să atingă opinia publică din zonă care sprijină Ucraina. Nu ne afectează şi nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic”, a adăugat Vasile Dîncu.

Urmăriți Playtech.ro și pe