Camerele de gardă ale spitalelor sunt pline de pacienți în aceste zile, fie ei copii, fie adulți. Cu toții sunt gripați, motiv pentru care ministerul Sănătății a emis o alertă epidemiologică de gripă. Pentru a nu ajunge în această situație vă spunem azi care este secretul doctorului român care nu a răcit de foarte mulți ani. Care este rețeta pe care o folosește mereu.
Un medic și-a dezvăluit secretul care îl ajută să nu mai răcească de foarte mulți ani. În această perioadă, ar fi indicat să îi urmăm rețeta, întrucât ne aflăm în plină alertă epidemiologică de gripă.
Doctorul Cezar Amititeloaie, celebru pe rețelele sociale pentru sfaturile pertinente pe care le dă, a dezvăluit rețeta care îl ajută să țină gripa departe. Este ceva simplu, la îndemâna oricărui român.
Medicul Cezar Amititeloaie, cardiolog de meserie și pasionat de nutriție, susține că durata răcelii sau a gripei poate fi redusă la doar două zile dacă organismul este un pic ajutat.
„N-am mai răcit, n-am mai avut gripă de 7-8 ani, de când am descoperit o rețetă relativ simplă. Când lucram în spital, răceam de 4-5 ori pe an și stăteam bolnav câte 7, 8, chiar 10 zile, așa cum îi stă bine oricui, până când am aflat că lucrurile pot sta altfel și chiar nu e nevoie să stăm bolnavi. O răceală poate să dureze și mai puțin de o zi sau maximum două zile, dacă n-am fost atenți în prima zi.
La primele simptome, când simți că te-a luat puțin răgușeala, s-a umflat puțin gâtul, începi să strănuți, când simți că te ia o stare de moleșeală, oboseală, când simți că te ia, nu aștepta! Lovește-o! Pentru că acela e momentul în care virusul începe să se multiplice și atunci trebuie să îi oferi organismului resursele de care are nevoie”, spune medicul cardiolog Cezar Amititeloaie.
Celebrul medic a dezvăluit, de asemenea, care sunt vitaminele de care organismul nostru are nevoie.
„Care sunt astea. Vitamina C în doză foarte mare, 500 mg sau 1000 mg din trei în trei ore. Se poate ajunge până la 3000 – 4000 sau 5000 mg pe zi, sau poate chiar până la 10.000 mg/zi, dacă ați întârziat puțin și v-a lovit răceala foarte tare. Și dacă o tolerați din punct de vedere digestiv…
Au fost momente în care am întârziat și în prima zi, și a doua zi am ignorat acest aspect. M-a lovit foarte tare și a fost nevoie să iau până la 8 sau 10 g în acea zi și a doua zi eram fresh.
Atenție! Vitamina C nu se ia zilnic, pe termen lung, deoarece scade imunitatea. În răceală, la primele simptome, copiii să ia 500 mg, iar adulții 1.000 mg, la 3-4 ore. Vă recomand să faceți tot posibilul să luați vitamina C de proveniență naturală”, mai spune doctorul Cezar.
Medicul a dezvăluit și cum ar trebui vitaminele luate. „Magneziu, 500 mg, de două ori pe zi, dimineața și seara. Zincul, 25 mg, de două ori pe zi. Potasiu, clorura de potasiu, avem nevoie pentru construcția anticorpilor așa încât clorura de potasiu sau citratul de potasiu, 1000-2.000 miligrame de miligrame pe zi, într-o astfel de situație și alimente mai bogate în potasiu”, a conchis Cezar Amititeloaie.