S-a aflat care sunt alimentele care pot înlocui bananele cu succes. Conform medicilor, aceste alimente au mai mult potasiu decât bananele. Potasiul indeplineste mai multe functii care sunt vitale in organismul uman, astfel că este bine de știut cu ce pot fi înlocuite fructele exotice.
Poate cea mai importantă funcție a potasiului în organismul uman este că ajuta la contracararea efectelor sodiului de crestere a tensiunii arteriale, potivit medicilor.
De asemenea, potasiul joaca un rol important în recuperarea musculară a sportivilor, motiv pentru care mulți dintre ei manancă o banană după terminarea antrenamentului.
Un aliment care poate înlocui cu succes banana este cartoful dulce. Acesta oferă 542 de miligrame de potasiu la 100 de grame produs. În plus, cartoful dulce este o sursa excelentă de vitamina C. Nu în ultimul rând, cartoful dulce conține și cantități semnificative de fier și magneziu.
Somonul este un alt aliment care poate lua locul bananei, când vine vorba de potasiu pentru organism.
Acest tip de pește are o concentrație bună de potasiu, respectiv circa 460 mg de potasiu. Este sărac în grăsimi și bogat în omega-3. Somonul este ideal pentru prânz sau cină.
Și fasolea albă conține mult potasiu, aproximativ 400 de mg. De asemenea, fasolea care are o aromă foarte bună poate fi combinată cu alte alimente. Fasolea este recomandată a fi consumată la prânz.
Legumele cu frunze verzi sunt bogate în potasiu și pot înlocui cu succes bananele, conform medicilor. La fiecare 100 de grame de produs, legumele cu frunze verzi furnizează 380 mg de potasiu. Acestea pot fi servite în diferite preparate și se poate ingera ușor o porție de 200 de grame.
Spanacul conține aproximativ 560 mg de potasiu, fiind și o sursă bună de fier și clorofilă, care permit sistemului imunitar să funcționeze așa cum trebuie. Spanacul poate fi consumat în salată, cu paste, în cremă sau în diverse combinații cu alte legume.
Și avocado poate fi un înlocuitor pentru banane. Acest aliment oferă 487 mg de potasiu la fiecare 100 de grame produs. Este, în plus, o sursă de grăsimi sănatoase.
Asta îl face un aliment ideal pentru menținerea sănătății inimii și pentru prevenirea bolilor degenerative cum este boala Alzheimer.
Și banalul iaurt conține potasiu. Acest aliment oferă 579 mg de potasiu. În plus, este recomandat consumul de iaurt pentru a favoriza digestia și pentru a preveni respiratia urât mirositoare.