Care este secretul celui mai bun mousse de ciocolată. Detaliul vital pe care gospodinele îl ignoră. Acest desert este foarte îndrăgit și foarte popular. Prepararea unui mousse nu este de o mare complexitate, iar textura sa este pufoasă și delicată, fapt ce îl face un desert absolut irezistibil.
Cel mai bun mousse de ciocolată are un secret, pe care multe dintre gospodine îl ignoră. Specialiștii susțin că pentru un mousse bun, ciocolata de calitate este esențială. Acest detaliu este extrem de important. O altă recomandare este aceea de a nu depăși 70% cacao, deoarece rezultatul va fi mult mai bun, iar senzația de ciocolată din gură va deveni persistentă, cu acea cremoasă.
Astfel, regula de bază este: cu cât ciocolata pe care o folosești este mai bună, cu atât și rezultatul final va fi mai bun. De asemenea, un alt fapt important este și timpul de răcire. Timpul ideal înainte de servire este de cel puțin șase ore de la prepararea lui.
Pune ciocolata într-un bol de sticlă și topește-o la cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 40 de secunde. Scoate ciocolata din cuptorul cu microunde, amestecă bine și repetă operațiunea până se topește aproape complet. Această operațiune se poate face și la bain-marie.
Apoi, adăugă boabele de vanilie folosind vârful unui cuțit mic pentru a smulge semințele negre și adăugă-le în ciocolată. Încorporează și gălbenușurile, crema de lapte, amestecă totul bine.
Cu un mixer electric, se bat albusurile spumă împreună cu sarea. Se adăugă zahărul fără a opri din mixat. Se continuă mixarea albușurilor până când se întăresc. Se amestecă treptat albușurile tari în ciocolată cu o spatulă de cauciuc până se omogenizează. Se transferă mousse-ul în recipientele în care urmează să-l servești și se păstrează la frigider.
Dacă vrei să optezi și pentru un anumit decor, poți opta pentru a decora mousse-ul de ciocolată cu alune, nuci sau migdale, gem de căpșuni sau de pere, boabe de cafea de ciocolată, coji de portocale în ciocolată.
Mousse de ciocolată poate fi un desert de bază și servit ca atare sau poate fi încorporat cu succes în alte prăjituri și torturi.