Clătitele se numără printre cele mai consumate dulciuri din lumea întreagă. Acestea sunt consumate în diverse moduri în funcție de zonă. Ele pot fi comandate la restaurante sărate sau dulci. De asemenea, gospodinele adoră să le pregătească în special pentru micuți pentru că se fac rapid și sunt pe gustul lor. Cu siguranță puțini s-au întrebat de-a lungul timpului care este diferența de calorii în funcție de umplutura acestora. Iată câte calorii are o clătită cu brânză sau una cu ciocolată!
Clătitele sunt iubite de oameni din lumea întreagă. Acestea se află în topul poftelor multora indiferent de anotimp. Ele pot fi consumate ca o gustare dulce sau una sărată. Acest preparat este versatil și aromat și reprezintă o tentație mare pentru doamnele sau domnișoarele care sunt la dietă și vor să reducă numărul caloriilor.
Foile subțiri de aluat copt sunt delicioase în special cu cremă de ciocolată. Din păcate, silueta ta este cea care va avea de suferit în urma poftelor tale. Află că o clătită de aproximativ 70-100 de grame poate ajunge la 266-295 de calorii dacă are o cremă de ciocolată în interior.
Mai mult decât atât, numărul caloriilor crește dacă adaugi și un topping pe măsură. Unii le preferă însă cu dulceață. Umplutura aceasta este pe locul doi la popularitate. Nutriționiștii spun că un astfel de desert de 100 de grame poate ajunge la 280-290 de calorii cu dulceață în interior. Numărul caloriilor crește dacă laptele și ouăle provin de la țărani sau diverși producători mici.
Pe locul trei în preferințele oamenilor se află clătita cu brânză. Ea este perfectă pentru o dietă pentru că are mai puține calorii. O foaie de aluat copt de 100 de grame poate avea în total 242 de calorii alături de crema de brânză aleasă. Lucrurile se schimbă mult dacă alegi să pui stafide, nuci și alte ingrediente care ar putea aduce o simplă porție la 640 de calorii.
O metodă simplă și perfectă pentru momentul în care ești la dietă este să faci același desert cu ingrediente cât mai slabe. Mai exact, poți să prepari clătite din făină fără gluten, făină de cocos, fulgi de ovăz sau brânză slabă ori banane.
Poți să le servești alături de puțină miere, câteva picături de sirop de arțar și fructe proaspete. De asemenea, dacă nu poți să sari peste pofta de ciocolată este indicat să faci în casă o cremă de ciocolată neagră cu cel mai mare conținut de cacao.