Secretul celor mai bune pulpe de pui la grătar. Trucul pe care îl folosește și Jamie Oliver

Secretul celor mai bune pulpe de pui la grătar. Trucul pe care îl folosește și Jamie Oliver
Secretul celor mai bune pulpe de pui la grătar.

Secretul celor mai bune pulpe de pui la grătar. Trucul folosit de celebrul bucătar englez Jamie Oliver. Pentru că afară se încălzește vremea, un grătar în la final de săptămână, alături de familie și prieteni, poate fi o idee perfectă de petrecere a timpului liber într-un mod cât se poate de plăcut.

Secretul celor mai bune pulpe de pui la grătar

Dacă te gândești să faci un grătar generos, crocant și foarte aromat, te poți baza pe rețeta celebrului Jamie Oliver. Magia constă în ingredientele și modul de preparare.

  • 4 pulpe de pui slabe, cu piele, spălate
  • o legătură coriandru proaspăt
  • 2 fire lemon grass
  • coaja şi zeama de la 2 lime
  • 1 ardei iute verde, fără seminţe
  • 2 linguri ulei
  • o bucăţică de ghimbir, ras (cam o lingură)
  • 3 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Modul de preparare al rețetei lui Jamie Oliver este următorul: Pulpele de pui se crestează din loc în loc, utilizând un cuțit ascuțit. Frunzele de coriandru se rup și se pun într-un castronel. Tijele se pun apoi în blender și se adaugă lemon grass, coaja de lămâie și zeamă de lime, ardei iute, ulei și ghimbir ras și usturoi. Se amestecă totul bine.

Pulpele se așază într-o tavă adâncă, iar aici se poate folosi și o tigaie fără coadă sau cu coadă de metal și nu de plastic. Ele se stropesc din plin cu sos și se lasă pentru câteva minute până ce se pregătește grătarul. Se așază apoi tava pe grătar pe grătarul încins de lemne.

Pulpele se gătesc pe ambele părți, până ce capătă o culoare aurie. Când sunt aproape gata, acestea se scot din tigaie și se pun pe grătar. Ele se frig apoi pe ambele părți până ce capătă o crustă arămie. Pulpelese servesc calde, cu coriandru proaspăt.

Despre Jamie Oliver

James Trevor Oliver s-a născut la data de 27 mai 1975. El este un bucătar britanic, restaurator și autor de cărți de bucate. Este cunoscut pentru abordarea sa „relaxantă” a bucătăriei, ceea ce l-a determinat să prezinte numeroase emisiuni de televiziune și să deschidă multe restaurante.

Jamie Oliver a ajuns în atenția publicului când emisiunea sa, „The Naked Chef”, a avut premiera în 1999. În 2005, el a deschis o campanie, Feed Me Better, pentru a le prezenta elevilor alimente mai sănătoase, care a fost susținută ulterior de guvern.

În iunie 2003, Jamie Oliver a fost numit membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru „servicii oferite industriei ospitalității”.

Urmăriți Playtech.ro și pe