De ce este bine să pui sare în lapte. Trucul genial dezvăluit de Jamie Oliver

De ce este bine să pui sare în lapte. Trucul genial dezvăluit de Jamie Oliver
Jamie Oliver pune sare în lapte. Care este motivul pentru care face asta?

De ce trebuie să pui un strop de sare în lapte? Jamie Oliver vine cu explicații pentru trucul genial care ar trebui să devină obicei pentru toate gospodinele. Care este explicația celebrului bucătar? Trebuie să faci acest lucru imediat după deschidere.

Trucul lui Jamie Oliver: de ce trebuie să pui sare în lapte?

Celebrul bucătar britanic a oferit de-a lungul carierei sale nenumărate sfaturi culinare pentru toată lumea. Trucurile sale sunt potrivite pentru cei care calcă des în bucătărie, dar și pentru cei care ajung aici doar de nevoie.

Unul din sfaturile primite din partea lui Jamie Oliver este în dreptul pâinii care își pierde din prospețime și poate fi totuși recuperată. Trebuie să o păstrezi într-o pungă de hârtie sau în hârtie pergament, alături de țelină proaspătă.

Un altul se referă la laptele proaspăt care rezistă mai mult dacă se adaugă în sticlă sau în cutie un praf de sare chiar imediat după deschiderea recipientului. În cazul în care sosul tău are prea multă grăsime, află că poți să-l salvezi dacă îi adaugi un cub de gheață.

Acesta va strânge grăsimea în jurul lui, iar surplusul va putea astfel să fie adunat cu ușurință cu ajutorul unei spatule. Eistă un truc și pentru mâncarea care îți iese prea sărată. Dacă nu ai posibilitatea să adaugi apă sau alt sos folosit în rețetă, pune un cartof curățat de coajă în mâncare și lasă-l acolo preț de 20 de minute pentru a absorbi excesul de sare.

Cum ai putea să rezolvi problemele din bucătărie?

Dacă vrei să scurtezi din timpul de preparare, adaugă pe parcurs apă deja fiartă, dacă este nevoie. Dacă folosești apă rece, aceasta va încetini procesul de fierbere. Poate nu știai, dar roșiile și citricele nu trebuie să fie păstrate în frigider pentru că își pierd gustul odată ținute la temperaturi scăzute.

Potrivit bucătarului, peștele gras precum somonul se prepară perfect pe grătarul încins dacă îl lași aproximativ 4 minute și jumătate pe partea cu pielea fără să îl întorci pe partea cu carnea, ulterior 3 minute pe partea aceasta.

Dacă nu știi câte paste încap într-o porție, pune pastele nepreparate în farfuria în care urmează să le servești. Acestea desigur că sunt un pic mai voluminoase astfel, dar îți vei da seama cel puțin cu aproximație cum ar arăta rețeta ta pentru câte persoane gătești. În acest timp trebuie să iei în considerare faptul că ele se vor umfla puțin și vor avea un sos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI