18 dec. 2020 | 12:46

Secretul celor mai bune jumări de porc. Trucul gospodinelor de la țară pentru a le face crocante

Diverse
Secretul celor mai bune jumări de porc. Trucul gospodinelor de la țară pentru a le face crocante
Aşa faci cele mai bune jumări de porc. Gospodinele au dezvăluit secretul Sursa foto: Diva în bucătărie

Nu există Sărbători de iarnă fără acest preparat tradiţional, însă puţini ştiu trucul gospodinelor de la ţara pentru a le face crocante. Acesta este, de fapt, secretul celor mai bune jumări de porc.

Cum faci cele mai bune jumări de porc

Iarna, odată cu tăiatul porcului, românii pregătesc preparate tradiţionale delicioase pentru Sărbători. Fie că vorbim despre jumări, cârnaţi, tobă sau caltaboşi, toate acestea sunt nelipsite de pe mesele de Crăciun sau Revelion. Gospodinele de la ţară îţi spun care este secretul celor mai bune jumări de porc şi care este trucul pentru a le face crocante.

Deşi din ce în ce mai multe persoane apelează la produsele din comerţ, oamenii de la ţară preferă întotdeauna să facă totul în casă, iar rezultatul sunt preparate mult mai gustoase decât cele din supermarketuri. Aşadar, dacă ai de gând să faci jumări anul acesta, este important să ştii câteva lucruri despre pregătirea acestora.

În primul rând, este bine să ştii că slănina care se foloseşte pentru jumări este cea fragedă, împănată cu straturi de carne, de pe burta porcului. Aceasta se taie cuburi şi se pune într-un ceaun cu apă, la foc mic, amestecând din când în când. Când bucăţile s-au rumenit şi s-au ridicat la suprafaţă, ele se iau cu o paletă cu găuri având grijă să nu rămână untura topită. La 2 kilograme de jumări se folosesc 600 de ml de apă.

Pentru a fi crocante, acestea trebuie aşezate pe şervete de hârtie care absorb surplusul de grăsime. Un alt lucru important este ca sarea grunjoasă să fie presărată peste jumări atunci când sunt calde.

O altă variantă de a prepara îndrăgitele jumări este să le fierbi în cantităţi egale de apă cu lapte: la 2 kilograme de slănină se pun 300 de ml de apă şi 300 de ml de lapte proaspăt.

Ce faci cu untura rămasă de la jumări?!

Puţini au habar, însă untura rămasă de la jumări este absolut delicioasă şi poate fi consumată alături de pâine de casă şi ceapă sau poate fi folosită pentru a prepara diferite prăjituri: cornuleţe, covrigei sau tarte.

Pentru a fi curată, după ce au fost scoase jumările, aceasta se strecoară bine prin sită şi se pune la răcorit pentru aproximativ 30 de minute. Apoi, se transferă în borcane aşezate pe o tavă metalică pentru a nu crăpa. Acestea se lasă nemişcate până a doua zi, apoi se pun în cămară.

Aveţi mare grijă să nu scape în borcane urme de jumări pentru că altfel riscaţi ca untura să râncezească.

Parteneri
Ce pensie va primi Klaus Iohannis după ce a demisionat din funcția de șef al statului
Redactia.ro
Cum a reușit un român să-și construiască o casă fără să facă credit. „Am gătit acasă și am mâncat din acea mâncare până am terminat-o"
Click.ro
Băsescu râde de Crin Antonescu: I-a găsit coaliția loc de muncă. Ce a mai spus despre el
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, îl face praf pe Călin Georgescu! L-a numit “voievod pe cal”, iar ce a spus despre el sigur va stârni scandal! „Să-i transmită cineva”
Unica.ro
Jiandra țărănească. O rețetă de zenzație de dincolo de Prut
EVZ.ro
Oana Roman, alături de Alina Sorescu, după ce artista a povestit prin ce a trecut în timpul căsniciei cu Alexandru Ciucu: „Un trai în abuz...” Mesajul vedetei
Spynews
Călin Georgescu ar putea fi interzis la prezidențiale. I se pregătește lovitura finală
Capital.ro
Laura Vicol e numele de pe buzele tuturor, dar oare ați văzut cum arată casa în care locuiește? “Regina luxului”, care ar fi cheltuit 1,6 milioane de euro din banii Nordis în cluburi de fițe și pe operații estetice, împarte o vilă ca în reviste cu soțul și cei doi copii ai lor. Detalii spectaculoase din interior
Avantaje
SE RECALCULEAZĂ PENSIILE
Mediaflux
Oana Roman, alături de Alina Sorescu, după ce artista a povestit prin ce a trecut în timpul căsniciei cu Alexandru Ciucu: „Un trai în abuz...” Mesajul vedetei
Spynews.ro
Trucul simplu prin care poți să deblochezi căruciorul de cumpărături fără monedă. Ai nevoie de un simplu obiect, pe care îl porți mereu cu tine
Realitatea.net
Când începe Sezonul 15 „Chefi la cuțite”. Mai e puțin până la marea premieră
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro