3 rețete dulci pe care le poți face cu bicarbonat de sodiu și lămâie

3 rețete dulci pe care le poți face cu bicarbonat de sodiu și lămâie
Bicarbonatul de sodiu și lămâia folosite la prepararea rețetelor dulci.

Dacă ai poftă de ceva dulce și ești în pană de idei, venim noi cu soluția. Încearcă aceste două rețețe de preparate dulci, foarte răcoritoare. Bicarbonatul are multiple întrebuințări în bucătărie. Bicarbonatul de sodiu se folosește în combinație cu lămâia mai ales la aluaturile pufoase și la fursecuri. Încearcă aceste rețete pufoase și ușoare ideale pentru orice sezon.

3 rețete dulci cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Bicarbonatul de sodiu și praful de copt își pierd proprietățile în timp așa că, mare atenție când vă apucați de preparat prăjituri. Bicarbonatul de sodiu se poate testa foarte ușor. Peste o linguriță de bicarbonat de sodiu picură o cantitate mică de 3-4 linguri de oțet sau suc de lămâie. Dacă bicarbonatul este bun se vor forma la suprafață bule de aer.

1. Cornulețe dulci

Ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara cornulețele dulci: făină, drojdie, lapte, ulei, zahăr, ouă, coajă de portocale, sare, lămâie, bicarbonat de sodiu, unt.

Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit și se adaugă untul, zahărul, sarea și coaja de portocale. Se amestecă în alt vas drojdia uscată și se face o adâncitură în făină, peste care se toarnă laptele, uleiul, ouăle, dar și bicarbonatul de sodiu stins cu lămâie. Se freacă coca și se face fiecare cornuleț. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.

2. Fursecuri

Ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara fursecuri sunt: unt, zahăr, făină, gălbenușuri, lămâie, bicarbonat, esență de vanilie

Mod de preparare: Se face o spumă din unt și zahăr, apoi se adaugă coaja de lămâie, vanilia, gălbenușurile, dar și bicarbonatul de sodiu stins cu lămâia. Pune aluatul câteva minute la răcit, apoi, cu ajutorul unui pahar, realizează fiecare fursec, în formă rotundă. Lasă-le la cuptor timp de 20 de .minunte.

3. Cornulețe cu rahat

Ingredientele de care avem nevoie pentru a face cornulețe dulci cu rahat sunt: făină, drojdie, lapte, ulei, zahăr, ouă, coajă de portocale, sare, lămâie, bicarbonat de sodiu, unt și rahat.

Mod de preparare: laptele se pune la încălzit. Se adaugă unt, zahăr, sare și coajă de portocală. Se amestecă în același vas și drojdia uscată. Într-un vas se pune făină și se face o mică adâncitură în mijloc în care se adaugă lapte, ulei, ouă, dar și bicarbonat de sodiu stins cu lămâie. Aluatul obținut se întinde și se taie un pătrățele. Pe fiecare pătrat se pune rahat și se formează fiecare cornuleț. Se pun la cuptor circa 30 de minute. Se servesc calde cu un ceai sau un pahar de cacao cu lapte.

Un bol cu cornulețe.
3rețete dulci pe care le poți prepara cu ajutorul bicarbonatului și a lămâii.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI