Secretul cartofilor noi. De ce trebuie să îi pui în apă rece înainte de preparare

Secretul cartofilor noi. De ce trebuie să îi pui în apă rece înainte de preparare
Secretul cartofilor noi si retete

Cartofii noi sunt la mare căutare în acest sezon. Ei pot fi preparați ca și garnituri, în diverse moduri: prăjiți, fierți sau la cuptor. În funcție de cum alegi să îi prepari, cartofii noi au și un secret. Spre exemplu, dacă alegi să îi fierbi și să îi prepari apoi la tigaie, trebuie să știi că mai întâi ei se scurg de apa în care au fiert și se limpezesc în mai multe ape reci. Iată care este motivul pentru care trebuie să respecți acest truc.

Care este secretul cartofilor noi

Cartofii noi sunt un deliciu și sunt preferați atât de adulți, cât și de copii. Cartofii noi pot fi preparați în mai multe moduri. Fie că alegi să îi prăjești, să îi fierbi sau să îi prepari la cuptor, cartofii noi vor fi delicioși. Însă, pentru a obține un rezultat excelent, trebuie să știi că ei au și un secret, înainte de a fi preparați.

Spre exemplu, dacă vrei să îi prepari la tigaie, mai întâi ei se fierb coajă timp de 15-20 de minute din momentul în care încep să fiarbă. Apoi, după ce s-au fiert, aceștia se scurg și se limpezesc în mai multe ape reci. Motivul? Astfel, ei se pot decoji mai ușor. Acum, ei se pot pregăti pentru tigaie, tăindu-i în sferturi sau se pot lăsa și întregi, dacă sunt mai mici.

În continuare îți prezentăm și o altă rețetă pe care o poți prepara cu delicioșii cartofi noi. Este vorba despre rețetă de cartofi noi la cuptor cu rozmarin și usturoi. Pentru această rețetă, ai nevoie de:

  • 1 kg de cartofi noi
  • 2 sau 3 crenguțe de rozmarin
  • sare și piper după gust
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Mai întâi, cartofii se pun la înmuiat în apă rece cu scopul de a scăpa mai ușor de coajă. Coaja se curăță într-un strat subțire sau se freacă cu un burete abraziv.

Cartofii mari se taie în cubulețe, cei mici se lasă așa, întregi. Se spală și se usucă apoi cu un prosop de hârtie, pentru a îndepărta apa în exces. Se curăță apoi usturoi și se mărunțește. Se amestecă cartofii cu sarea, se adaugă usturoiul, uleiul și rozmarinul tocat. Se preîncinge cuptorul la 220 de grade C, se pune hârtie de copt în tavă, apoi se așază cartofii așa încât să nu se suprapună.

Nu se pune apă în tavă și nici nu se acoperă tava cu folie, ca să nu se creeze aburi. Se reduce temperatura cuptorului la 200 de grade C și se coc cartofii pentru o jumătate de oră, până ce se rumenesc.