A pus cojile de cartofi în apă și a avut o mare surpriză după 48 de ore. Trucul genial pe care l-a descoperit

A pus cojile de cartofi în apă și a avut o mare surpriză după 48 de ore. Trucul genial pe care l-a descoperit
Ce poți face cu cojile de cartofi?

Ce se întâmplă dacă pui cojile de cartofi în apă? Trebuie să aștepți 48 de ore pentru acest truc. Există multe lucruri pe care le poți face cu cartofi și cu apa lor. Majoritatea gospodinelor le aruncă imediat după ce curăță legumele pentru diverse preparate. Sigur nu vei mai proceda așa după ce vei vedea la ce te ajută asta. Cei vei observa după două zile de la această activitate? Nimeni nu s-ar fi gândit.

Truc genial: lasă cojile de cartofi în apă pentru 48 de ore

Cartofii fac parte din meniul nostru. Românii îi adoră în special la un prânz copios ori ca garnitură la cină. De cele mai multe ori îi preparăm prăjiți cu ouă ochiuri, fierți într-o salată orientală sau sub formă de piure ori chiar în ciorba de legume/pui.

După ce îi speli și în cureți, desigur că te gândești cum să scapi mai rapid de cojile legumelor. Nu trebuie să mai ai tendința de a face asta pentru că nimic nu trebuie să se risipească.

Acestea conțin minerale precum: fier, zinc, magneziu și calciu și sunt folositoare pentru grădina ta cu legume și flori la ghivece. Adună peste iarnă toate cojile de cartofi și pune-le în compost pentru a îmbogăți substratul din solar sau din grădină.

Apa în care au stat cojile e foarte bună și hrănitoare pentru orice tip de plante. Pune-le într-un litru de apă rece și lasă-le două zile la macerat, ulterior strecoară apa și udă cu ea florile din casă.

Ce mai poți face cu ele?

De asemenea, există și o rețetă de chipsuri de cartofi din coji. Nu trebuie să mai faci risipă și să arunci cojile. Curăță-i așa cum o faci în mod normal, dar ai grijă să îi speli foarte bine înainte.

Pune la fiert bucățile pe care vrei să le transformi într-un piure sau pe care vrei să le tragi la tigaie și pregătește-te de un al doilea preparat. Mai exact, ai nevoie de cojile de cartofi spălate și curate, de ulei de floarea-soarelui, cașcaval și condimentele dorite.

Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pune la fiert pentru câteva minute cojile. Scoate-le în apă cu gheață și scurge-le bine pe un prosop curat sau un șervete de unică folosință.

Amestecă-le cu condimente precum: pudră de usturoi, boia dulce/iute, piper, sare cu cașcaval ras și ulei de măsline. Poți să alegi să le faci la cuptor sau să le prăjești direct într-o baie de ulei.