Secretul bucătarilor când fierb cartofii. De ce îi înțeapă înainte de preparare

Secretul bucătarilor când fierb cartofii. De ce îi înțeapă înainte de preparare
Ce secret au bucătarii când fierb cartofi?

Cartofii sunt adorați de toată lumea, iar în gastronomie există nenumărate rețete unde ei sunt vedeta. Indiferent de modalitatea pe care o alegi pentru prânz sau cină, nimic nu se compară cu cartofii fierți. Aceștia merg de minune cu diferite tipuri de pește, carne, în salate calde sau multe altele. Probabil ai observat și tu că mulți chefi îi înțeapă înainte să îi pună la fiert. Care este motivul pentru care specialiștii procedează astfel?

Truc util pentru cartofii fierți: bucătarii îi înțeapă înainte de preparare

Cartofii sunt iubiți de toată lumea pentru că pot fi preparați în nenumărate moduri. Majoritatea oamenilor îi adoră prăjiți sau la cuptor. Poți să alegi să îi pui în ciorbe, în salate calde, în tocănițe cu sosuri delicioase sau să îi fierbi.

Nimic nu se compară cu niște cartofi pregătiți în cel mai simplu mod posibil. Cei mai cunoscuți bucătari îi înțeapă înainte de a-i pune la fiert. Dacă îi fierbi în coajă, nu uita să îi speli foarte bine înainte.

Cu toate că te chinui la acest pas, la un moment dat vei vedea cum apa în care se gătesc devine colorată. Este util să îi înțepi pentru ca aceștia să nu crape și să ia contact cu lichidul în care stau.

Cum trebuie să procedezi?

Este cel mai ușor să îi cureți înainte și să îi înțepi puțin, iar mai apoi să îi scurgi de apă și să îi tai în modul dorit. În cazul în care vrei să faci o salată orientală, taie legumele în cuburi potrivite.

  • Rețetă pentru salată orientală

Salata orientală este adorată de majoritatea românilor. Este foarte cunoscută în țara noastră, ușor de făcut și pe gustul tuturor. Rețeta este diferită în funcție de zona din care ești.

Unii oameni o consumă cu maioneză și murături, iar alții doar cu cartofi, ouă, măsline și ceapă. De asemenea, ea poate fi o alegere perfectă și în timpul postului sau la o simplă masă de prânz pentru cei care nu consumă produse de origine animală.

Poți să adaugi mai multe condimente pentru un plus de aromă sau să o servești cu o maioneză din avocado ori din pufuleți de porumb.

  • Ingrediente

cinci cartofi (fierţi în coajă şi tăiaţi cubuleţe)
două roșii (tăiate cubuleţe)
doi castraveţi (tăiați cubulețe)
două ouă fierte
200 de g de măsline negre
o ceapă mică
sare
piper negru măcinat
oregano
oțet
o lingură cu muştar
ulei de măsline

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI