14 mai 2021 | 20:24

Scandal între frații Trăistariu. Mihai este furios pe Vasile, ce se întâmplă între cei doi

Monden
Scandal între frații Trăistariu. Mihai este furios pe Vasile, ce se întâmplă între cei doi
Scandal intre fratii Traistariu

Mihai Trăistariu este supărat pe fratele mai mare, pe nume Vasile, pe care a ajuns să îl întrețină. Acesta a vorbit despre familia sa și a spus că el împreună cu ceilalți frați se preocupă de achitarea facturilor lui, după ce pictorul a rămas fără surse de venit.

Scandal între frații Trăistariu

Mihai Trăistariu se află într-o situație neplăcută, spunând că el și ceilalți frați sunt nevoiți să-i achite facturile fratelui mai mare, Vasile. Artistul este cel care îl întreține, lucru deloc ușor, având în vedere că e vorba de datorii mari, cunoscut fiind faptul că și artistul are probleme cu banii.

Conform spuselor lui, acesta a fost anunțat telefnonic că, în timp, s-au adunat sume mari de bani la plata impozitului casei fratelui său. Vasile nu mai are bani, după ce și-a dat demisia din învățământ și nu mai are o carte de muncă, astfel că restul fraților au fost nevoiți să îi achite acestuia datoriile.

„Acum o lună m-a sunat cineva de la Taxe și Impozite Piatra Neamț să îmi spună că s-a adunat o sumă mare la plata impozitului casei fratelui meu. Am plătit, ce să fac? El și-a dat demisia în 2007-2008 din învățământ, era profesor de desen. Sunt ani de zile de când nu mai are o carte de muncă. A zis că vrea să fie liber, că vrea să fie artist și să meargă la biserică. Noi, frații, îi plătim facturi pentru că nu mai are bani. Ba o sună pe sora-mea că i-au luat curentul, eu îi plătesc întreținerea o dată la 8 luni, când mă sună de la asociație că s-au strâns datorii mari”, a declarat Mihai Trăistariu la o emisiune tv.

”Nu știe să fie recunoscător”

Cu toate că susține că e bucuros că-și poate ajuta fratele, situația lui materială revenindu-și cât de cât, Mihai Trăistariu are ceva să-i reproșeze fratelui său, și anume, faptul că Vasile nu știe să fie recunoscător, fapt care îl dezamăgește profund.

„Nu știe să fie recunoscător. Eu nu mă plâng, am o situație bună și pot să îl ajut. E ca și cum am un copil mai mare căruia trebuie să îi port de grijă. El e într-o confuzie totală, i-am zis la mulți ani zilele trecute și el mi-a răspuns: „când îmi faci expoziție la Constanța?”, a mai adăugat el.

Amintim că Vasile i-a incendiat casa fratelui său, Mihai Trăistariu, din greșeală, în urmă cu ceva timp. S-a întâmplat în momentul în care Vasile a încercat să-și usuce cămașa deasupra aragazului. Artistul și-a iertat atunci fratele pentru greșeală, dar afirma că îi e cam teamă să-l mai lase singur, ca nu cumva să nu să repete întâmplarea, din neatenție.

„L-am iertat pentru că nu a intenționat să dea foc. Acum a plecat acasă. Nu știu, l-am iertat. El e puțin aerian. Dacă-l trimiți să ia orez, vine cu zahară acasă. E cam dezorientat. El râdea, că i-au ars mânecile la cămașă. Am senzația că nu s-a simțit deloc prost. A considerat că a fost Universul. Când m-am dus acolo l-am dojenit puțin. Pagubele sunt de două, tri mii de lei”, spunea Mihai Trăistariu la „Acces Direct”.