05 dec. 2023 | 17:00

Rugăciunea pe care să o rostești de Sfântul Nicolae. Te păzește de rele și te ocrotește

Diverse
Rugăciunea pe care să o rostești de Sfântul Nicolae. Te păzește de rele și te ocrotește
Iată ce cuvinte trebuie să rostești pe 6 decembrie

Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor. El vine în fiecare an pe 6 decembrie și umple ghetuțele copiilor. Totuși, această figură are și o latură religioasă, iar ca dovadă stă numărul de altare și biserici din întreaga lume dedicate memoriei sale. Iată rugăciunea pe care să o rostești de Sfântul Nicolae ca să fii protejat.

Sfântul Nicolae și importanța lui în religia ortodoxă

Sfântul Nicolae a fost ales episcop și în această funcție a devenit faimos prin pietatea și prin numeroasele sale miracole.

Vezi și Când vine Moș Nicolae. În ce seară se pregătesc ghetuțele pentru cadouri

El a suferit în închisoare din cauza credinței și a făcut o mărturisire glorioasă în ultima parte a persecuției declanșate de Dioclețian și a fost prezent la Consiliul de la Niceea și acolo a condamnat arianismul. 

Se spune că Sfântul Nicolae a murit în Mira și a fost înmormântat în catedrala sa.

Episcopatul lui Sfântul Nicolae la Mira în secolul al patrulea este cu adevărat singurul lucru care apare autentic și incontestabil.

Sfântul Nicolae a fost un sfânt din secolul al patrulea și episcop grec al Mirei. Nicolae s-a născut în Asia Mică în Imperiul Roman, ca singurul copil al unor părinți creștini. 

Nicolae se hrănea doar o dată în zilele de post de miercuri și vineri, și aceasta seara, conform canoanelor. El a fost educat extrem de bine de părinții săi și a urmat cu evlavie învățăturile lor. 

Vezi și: Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae 2022. Ce este bine să pui lângă icoanele din casă

Ambii părinți ai săi au murit tragic în timpul unei epidemii când era tânăr, lăsându-l într-o situație financiară bună, dar fiind crescut de unchiul său – episcopul din Patara. Nicolae era hotărât să-și dedice moștenirea pentru opere de caritate, iar unchiul său l-a îndrumat ca cititor și ulterior l-a hirotonit preot.

Curând a apărut o oportunitate pentru Sfântul Nicolae și pentru moștenirea sa. Un cetățean din Patara își pierduse toți banii și avea nevoie de susținere pentru cele trei fiice ale sale, cărora nu le putea găsi soți din cauza sărăciei lor; așa că fetele urmau să fie sclave. 

Nicolae a fost informat despre acest lucru și a luat o pungă de aur, aruncând-o pe fereastră în casa bărbatului în timpul nopții. Acesta a folosit bănuții de aur ca zestre pentru fiica cea mare și ea s-a căsătorit în curând. 

Vezi și: Când vine Moș Nicolae. În ce seară se pregătesc ghetuțele pentru cadouri

La intervale regulate, Nicolae a făcut același gest pentru a doua și a treia fiică; ultima dată, tatăl era pe fază, l-a recunoscut pe binefăcătorul său și l-a copleșit pe Nicolae cu recunoștința sa. 

Rugăciunea pe care să o rostești de Sfântul Nicolae

Iată ce rugăciune să rostești de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, ca să te apere de necazuri și să te ocrotească:

„O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta.

Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Citește și: Ce nu este bine să faci de Sfântul Nicolae. Tradiția pe care nu trebuie să o încalci sub nicio formă. Vei avea ghinion

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită

și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.”

Parteneri
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
Redactia.ro
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Vremuri tulburi pentru aceste zodii. Curg problemele
EVZ.ro
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
Spynews
Anunţ şoc despre maestrul Florin Piersic:: Stare generală gravă
Capital.ro
Cutremure în Gorj și Vrancea, la trei minute unul de celălalt
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
CRESC pensiile! Ce CATEGORII de pensionari PRIMESC majorarea
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Știrile Antena Stars. Viorel Lis se confruntă cu noi probleme de sănătate! Oana Lis este disperată: ”Mi-a părut foarte rău” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro