03 mart. 2021 | 14:46

România, singura țară din UE care obligă elevii să facă asta, în plină pandemie

Știri generale
România, singura țară din UE care obligă elevii să facă asta, în plină pandemie
România, singura țară din UE care obligă elevii să facă asta, în pandemie

România este unica țară din UE care a impus la nivel național obligativitatea purtării măștii de protecție împotriva noului coronavirus la orele de educație fizică și sport, fără să se introducă excepții care să ia în considerare vârsta elevilor ori locul în care se desfășoară ora.

România, singura țară din UE care obligă elevii să facă asta, în plină pandemie

Astfel, majoritatea statelor europene prevăd măsuri precum ventilația, distanțarea și susținerea orelor preponderent afară sau evitarea sporturilor de echipă. Letonia a luat o măsură drastică, suspendând orele ed educație fizică, se indică în analiza solicitată de Ministerul Educației la Comisia Europeană, obținută de Edupedu.ro.

De asemenea, în Belgia, în clasele mici, orele de sport sunt înlocuite cu activități în aer liber. De menționat este că Ministerul Educației a trimis pe data de 1 martie 2021, Ministerului Sănătății o adresă prin care a solicitat oficial ca masca de protecție să nu fie obligatorie pentru elevi în orele de educație fizică și sport, derulate afară. Această adresă menționa ca obligatorii respectarea distenței de 2 metri între copii, evitarea sporturilor în echipă și portul măștii de protecție în vestiare, către și de la locul desfășurării orei de educație fizică. Iată, așadar, analiza trimisă de Ministerul Educației la Ministerul Sănătății, privind obligativitatea purtării măștii la orele de sport, în țările din UE, obținută de Edupedu.ro:

Document

“Obligativitatea purtării măștii în timpul orelor de educație fizică în statele membre UE (+ informații suplimentare)

Austria – Nu este obligatorie purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică, dar activitățile sportive sunt reduse la minimum.

Belgia – În Regiunea valonă, în învățământul primar, elevii nu poartă mască. Este permisă organizarea orelor de educația fizică, dar, în măsura în care este posibil, acestea trebuie să aibă loc în spații deschise. Profesorii trebuie să poarte mască. Sunt permise cursuri de înot. În învățământul secundar, în prezent, orele de educație fizică sunt suspendate. Ele pot fi înlocuite prin activități organizate în aer liber. În acest caz, dacă distanța fizică este respectată, nu este necesară purtarea măștilor. Elevilor care au ca specializare un domeniu în care educația fizică reprezintă o parte importantă a programului lor de studii (de ex., școli cu program sportiv) li se permite să aibă ore de educație fizică numai în aer liber, fără mască. Singura activitate permisă în spații închise este înotul.

În Regiunea flamandă, purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică organizate în interior nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.

Bulgaria – Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.(…)”, este o parte din documentul menționat, obținut de Edupedu.ro.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro