Român căutat de FBI, prins de Poliția Română. Recompensa uriașă pusă pe ‘capul’ lui

Român căutat de FBI, prins de Poliția Română. Recompensa uriașă pusă pe ‘capul’ lui
Român căutat de FBI, prins de Poliția Română

Un român care era căutat de FBI pentru înșelăciuni, spălare de bani și falsificare de pașapoarte a fost prins de polițiștii Secției 2 din București.

Român căutat de FBI, prins de Poliția Română

„Polițiști din cadrul Secției 2 au depistat o persoană pe numele căreia este emis un mandat de arestare provizorie de către autoritățile judiciare FBI – SUA.

În jurul orei 12:30 cei doi polițiști l-au depistat pe bărbatul de 40 de ani, cercetat de autoritățile americane pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere în vederea săvârșirii de înșelăciuni prin mijloace electronice, spălare de bani, falsificare de pașapoarte și trafic cu mărci de servicii contrafăcute”, se anunță în comunicat.

Cum acționa individul

Pe numele său, Dumitru Daniel Bosogioiu, acesta era căutat de FBI din 2012, iar recompensa pentru informații care ar duce la arestarea sa este de 750.000 de dolari. Bărbatul ar fi autorul a numeroase fraude efectuate pe internet care au produs prejudicii de milioane de dolari.

Mandatul federal de arestare a fost emis pe numele acestuia, la data de pe 20 decembrie 2012. Astfel, Dumitru Daniel Bosogioiu era căutat pentru presupusa sa participare la o schemă sofisticată de fraudă pe internet, prin care erau postate anunţuri fake pe site-uri de vânzări şi licitaţii din SUA.

Sursele judiciare susțin că aceste anunţuri conţineau imagini, descrieri de vehicule şi alte articole de vânzare care nu existau în realitate. Escrocii se prezentau drept vânzători şi negociau prin e-mail tranzacţiile cu potențialii cumpărători din Statele Unite.

Aceşti „vânzători” au trimis în mod fraudulos facturi, ce păreau să provină de la servicii legitime de plată online, către cumpărători, cu instrucţiuni pentru plata în conturi bancare deţinute de alţi conspiratori din Statele Unite. Și aceşti complici aveau conturi bancare deschise sub identităţi false, folosind paşapoarte frauduloase făcute în Europa de alţi conspiratori implicaţi în schemă de fraudă.

”Victimelor li se cerea sa transfere bani in conturi bancare frauduloase, din care sumele erau transmise conducatorilor organizatiei, in Romania. Este posibil ca aceasta conspiratie să fi cauzat victimelor din SUA pierderi de milioane de dolari„, preciza Departamentul de Stat.

Ce spune FBI

”Dumitru Daniel Bosogioiu este căutat pentru presupusa participare la o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflați în România și în alte părți din Europa, au postat anunțuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate.

Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin e-mail cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii. Aşa-zişii “vânzători” trimiteau apoi victimelor facturi false ce păreau a proveni de la servicii legitime de plată pe Internet, cu instrucţiuni pentru depunerea plăţilor în conturi bancare deţinute de alţi asociaţi care locuiau în Statele Unite ale Americii.

Aceşti infractori au deschis conturi bancare în Statele Unite ale Americii sub identităţi false, folosind paşapoarte false create în Europa de către alţi infractori. Când victimele virau banii în contul indicat în facturile frauduloase, infractorul căruia îi aparţinea acel cont era înştiinţat, retrăgea sumele depuse de cumpărător şi, pe baza unor instrucţiuni primite prin e-mail, transfera sumele unui alt infractor”, arată anunțul FBI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI