14 iun. 2019 | 07:30

Țara lui Donald Trump va exista în curând: nu o găsești în Statele Unite ale Americii

Știri generale
Țara lui Donald Trump va exista în curând: nu o găsești în Statele Unite ale Americii

Israelienii îi sunt datori vânduți lui Donald Trump. Din momentul în care a ocupat postul de președinte al Statelor Unite ale Americii, Trump a recunoscut suveranitatea Israelului asupra mai multor teritorii.

Pe 25 martie 2019, Donald Trump a făcut un alt gest menit să încurajeze atitudinea agresivă a liderilor Israelului în raport cu Palestina. La momentul respectiv, a recunoscut suveranitatea statului Israel asupra Înălțimilor Golan. O mare parte din acel teritoriu care a aparținut Siriei, a fost ocupat în războiul de Șase Zile din 1967. La scurt timp după, a fost anexată întreaga regiune.

Datorită modului abuziv în care a fost ocupat terenul și a faptului că Israelul nu are niciun drept istoric asupra regiuniii, oficialii ONU au refuzat să recunoască anexarea Înălțimilor Golan. În opinia lor, Israel este doar o țară ocupantă a unei zone de conflict.

Întregul protest al ONU pe marginea subiectului a fost însă redus la zero de gestul lui Donald Trump de acum câteva săptămâni. Ca urmare a acelui gest ostentativ, o localitatea va ajunge să poarte numele lui Trump. Cu toții știm că liderul de la Washington are o fascinație teribilă pentru a-și vedea numele pe clădiri. Acum va fi extrapolată întreaga experiență.

”Premierul Benjamin Netanyahu va face ca guvernul să creeze o nouă localitate în Înălțimile Golan cu numele președintelui Trump”, arată un comunicat al premierului israelian. ”Cabinetul se va reuni în Înălțimile Golan duminică pentru a mulțumi președintelui Trump pentru că a recunoscut suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan”, continuă comunicatul.

Încercând să profite de pe urma numeroaselor complexe ale lui Trump, noua localitate din Înălțimile Golan va fi intitulată Ramat Trump (Înălțimile Trump) și va fi construită în partea nordică a teritoriului ocupat.

Între timp, aceeași zonă este spațiu de conflict. Aproximativ 18.000 de sirieni din comunitatea druză trăiesc în partea ocupată a Golanului, unde 20.000 de coloniști israelieni s-au instalat în 33 de colonii. Cei mai mulți dintre sirieni refuză cetățenia israeliană.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Prognoza meteo, 11 octombrie. Vremea se răcește. Zonele în care va ploua
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Românii care trebuie să schimbe buletinul! Legea spune clar: Este obligatoriu
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro