Țara lui Donald Trump va exista în curând: nu o găsești în Statele Unite ale Americii

Israelienii îi sunt datori vânduți lui Donald Trump. Din momentul în care a ocupat postul de președinte al Statelor Unite ale Americii, Trump a recunoscut suveranitatea Israelului asupra mai multor teritorii.

Pe 25 martie 2019, Donald Trump a făcut un alt gest menit să încurajeze atitudinea agresivă a liderilor Israelului în raport cu Palestina. La momentul respectiv, a recunoscut suveranitatea statului Israel asupra Înălțimilor Golan. O mare parte din acel teritoriu care a aparținut Siriei, a fost ocupat în războiul de Șase Zile din 1967. La scurt timp după, a fost anexată întreaga regiune.

Datorită modului abuziv în care a fost ocupat terenul și a faptului că Israelul nu are niciun drept istoric asupra regiuniii, oficialii ONU au refuzat să recunoască anexarea Înălțimilor Golan. În opinia lor, Israel este doar o țară ocupantă a unei zone de conflict.

Întregul protest al ONU pe marginea subiectului a fost însă redus la zero de gestul lui Donald Trump de acum câteva săptămâni. Ca urmare a acelui gest ostentativ, o localitatea va ajunge să poarte numele lui Trump. Cu toții știm că liderul de la Washington are o fascinație teribilă pentru a-și vedea numele pe clădiri. Acum va fi extrapolată întreaga experiență.

”Premierul Benjamin Netanyahu va face ca guvernul să creeze o nouă localitate în Înălțimile Golan cu numele președintelui Trump”, arată un comunicat al premierului israelian. ”Cabinetul se va reuni în Înălțimile Golan duminică pentru a mulțumi președintelui Trump pentru că a recunoscut suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan”, continuă comunicatul.

Încercând să profite de pe urma numeroaselor complexe ale lui Trump, noua localitate din Înălțimile Golan va fi intitulată Ramat Trump (Înălțimile Trump) și va fi construită în partea nordică a teritoriului ocupat.

Între timp, aceeași zonă este spațiu de conflict. Aproximativ 18.000 de sirieni din comunitatea druză trăiesc în partea ocupată a Golanului, unde 20.000 de coloniști israelieni s-au instalat în 33 de colonii. Cei mai mulți dintre sirieni refuză cetățenia israeliană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI