Acte necesare vizei pentru Statele Unite. Ce taxă trebui să plătești inițial

Acte necesare vizei pentru Statele Unite. Ce taxă trebui să plătești inițial
Condiții drastice de intrare în țară pentru cetățenii străini

Un cetăţean al unei ţări străine care doreşte să călătorească în Statele Unite ale Amercii are nevoie de viză, iar pentru a primi viza turistică B1/B2(business/turism) pentru SUA, trebuie să urmeze anumiți pași și să respecte cu strictețe instrucțiunile primite de la Ambasadă. Procedura de obținere a vizei temporare s-a mai simplificat, timpii de așteptare pentru programare s-au redus semnificativ și interviul este mai simplu.

 Actele necesare obținerii vizei pentru Statele Unite și  taxele achitate

Mai întâi, cel care dorește să obțină viza, trebuie să completeze formularul electronic de solicitare a vizei temporare (DS-160), în care va răspunde în engleză la mai multe întrebări cu caracter personal(situația socială, data și locul nașterii, istoric profesional și educațional, date despre părinți, familie, date de contact în SUA). Este nevoie și de o fotografie în format electronic, din ultimele șase luni, color, pe fundal alb, format JPEG, cu rezoluția între 600 și 1200 pixeli şi de 240KB. Acest formular trebuie tipărit, deoarece are un cod de bare de care este nevoie atunci când se face programarea interviului, cât și în cadrul interviului.

Programarea la interviu se poate face online sau telefonic. Pentru aceasta este nevoie de numărul pașaportului, codul de bare de pe formularul Ds-160, numărul chitanței care dovedește plata taxei de viză, în valoare de 160$(plata se face în baza unui formular), la orice sucursală a Băncii Transilvania . Se selectează data interviului conform unui calendar care cuprinde datele disponibile, apoi pe email, solicitantul, va primi o scrisoare de confirmare, de care va fi nevoie la interviu. La data și ora programată pentru interviu se merge la Ambasada SUA, unde formalitățile durează în jur de o oră, de la percheziție corporală până la verificarea documentelor.

Actele necesare pentru interviul de la Ambasadă sunt:

 • o copie imprimată a scrisorii de programare,
 • pagina de confirmare DS-160,
 • chitanța de la Banca Transilvaniei,
 • o fotografie tip pasașaport (5×5 cm) recentă,
 • pașaportul actual și toate pașapoartele vechi.

După verificarea acestor acte urmează un interviu scurt, la ghișeu, despre situația socială și scopul vizitei în SUA. Se află pe loc dacă se aprobă viza și se lasă pașaportul la Ambasadă pentru punerea vizei. Pașaportul se poate ridica în aceeași zi de la sediul unei companii de curierat sau se poate opta pentru livrarea acestuia la o anumită adresă(contra cost).

Clădirea Ambasadei SUA, de la București.
Pentru obținerea vizei SUA, sunt ceseca întocmirea unor acte și achitatea unor taxe.

Important de știut

 • Taxa de interviu nu este returnabilă, în cazul în care nu se primește viza;
 • Dacă se pierde chitanța de la bancă, trebuie plătită din nou taxa;
 • Și copiii plătesc taxa integrală pentru viză, iar cei care au peste 14 ani vor varticipa și la interviu;
 • Pentru fotografia în format electronic se poate merge la un studio foto pentru a solicita o  fotografie tip pașaport pentru viza SUA;
 • În cadrul formularului, la întrebarile legate de adresa la care vei locui pe perioada șederii în SUA, se va trece numele și adresa primului hotel din cadrul itinerariului;
 • Este recomandat să se pregătească un dosar care să conțină legătura cu țara(extrase de cont, dovezi de proprietate, scrisori de la angajatori).

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI