Rețeta secretă pentru cel mai bun cheesecake. Chef Sorin Bontea prepară diferit desertul

Rețeta secretă pentru cel mai bun cheesecake. Chef Sorin Bontea prepară diferit desertul
Reteta cheesecake a lui Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta unui cheesecake perfect, de altfel, un desert extrem de apreciat în lume. Celebrul Chef a decis să prezinte varianta răcoritoare a acestui desert.

Rețeta de cheescake cu lâmâie a lui chef Sorin Bontea

Ingrediente pentru rețeta de cheescake cu lămâie a lui Sorin Bontea

240 g biscuiți digestivi sau simpli
120 g unt topit
300 ml smântână lichidă (de gătit)
5 ouă (4 ouă și 1 gălbenuș)
4 linguri de amidon
800 g cremă de brânză
1 vârf de linguriță de scorțișoară
esență de vanilie
1 lime sau lămâie
400 g smântână normală
240 g zahăr

Cum se prepară acest cheescake?

Se mărunțesc biscuiții până ce capătă textura pesmetului, apoi se adaugă scorțișoara și untul topit. Se amestecă bine și se lasă la o parte. Apoi, într-un alt bol, se amestecă crema de brânză și zahărul, până ce el se topește. După aceea, se adaugă smântâna, inclusiv cea lichidă, și se amestecă bine.

Se adaugă acum și ouăle, unul câte unul, după care amidonul, se continuă amestecatul foarte bine pentru a preveni formarea cocoloașelor. Se pune apoi și esența de vanilie, coaja rasă de lime sau lămâie. Se stoarce și jumătate de lime în compoziție.

Pentru a coace prăjitura se folosește o hârtie de copt. Într-o primă etapă, se toarnă amestecul de biscuiți și unt topit, apăsând foarte bine pentru a fi presărat în mod egal peste tot. Se bagă la frigider, vreme de zece minute, ca să se întărească. După ce se scoate forma de la frigider, se tapetează pereții cu un și se toarnă toată compoziția cremei de brânză ce a fost preparată anterior.

Se încinge apoi cuptorul în prealabil, la 225 de grade C. Se introduce forma de copt și se lasă acolo vreme de zece minute. După aceste zece minute, se reduce temperatura la 110 grade C și se mai lasă la copt vreme de 25-30 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă preparatul înăuntru pentru încă o oră. Apoi se pune forma de copt la frigider ca să se răcească.

Între timp, se face o cremă care se va pune deasupra cheesecake-ului, amestecând 400 g de smântână cu 3 linguri de zahăr și amestecând bine până ce acesta se topește. Se răzuiește puțină coajă de lime și stoarce și sucul de la o jumătate de lămâie în compoziție. Această cremă se toarnă apoi peste cheesecake și se bagă din nou în frigider până ce se răcește foarte bine. La servire se poate folosi orice fel topping, după preferințe.