Rețetă de cheesecake cu bezea și lămâie. Te lingi pe degete, nu alta!

Rețetă de cheesecake cu bezea și lămâie. Te lingi pe degete, nu alta!
Rețetă de cheesecake cu bezea și lămâie. Te lingi pe degete, nu alta!

Unul dintre deserturile preferate de gurmanzii din întreaga lume este, fără îndoială, cheesecake-ul cu bezea şi lămâie. Combinaţia este una surprinzătoare, aromată, dulce-acrişoară, aşa că nu mai sta pe gânduri şi ia caietul cu reţete. O să o faci mereu la zile importante!

Rețetă delicioasă de cheesecake cu bezea și lămâie

Indiferent că ai musafiri în weekend sau doreşti să-i impresionezi pe cei dragi la o masă de sărbătoare, atunci trebuie să ştii reţeta de cheesecake cu bezea și lămâie. Este foarte uşor de preparat, iar crema aromată şi pufoasă este genială. În plus, ingredientele necesare le avem mai mereu în frigider şi cămară. Aşadar, treci la treabă şi pregăteşte un desert de zile mari!

De ce ingrediente ai nevoie pentru blat:

  • 400 g biscuţi digestivi
  • 150 g unt topit

Pentru umplutură:

  • 750 g cremă de brânză
  • 150 g smântână
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă întregi
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 100 g dulceaţă sau cremă de lămâie

Pentru bezea:

  • 4 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 1 praf de sare
Rețetă de cheesecake cu bezea și lămâie. Te lingi pe degete, nu alta!
Rețetă de cheesecake cu bezea și lămâie. Te lingi pe degete, nu alta!

Cum se prepară Cheesecake cu bezea și lămâie

În primul rând, cuptorul trebuie încins la 165 de grade C. Apoi amestecăm biscuiţii cu untul topit şi punem compoziţia obţinută într-o tavă rotundă. Presăm bine cu dosul unei linguri.

Brânza, smântâna şi zahărul se mixează până obţinem o compoziţie cremoasă. Adăugăm ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Se încorporează apoi şi sucul de lămâie, vanilia şi coaja de lămâie. Turnăm crema peste blatul de biscuiţi şi dăm la cuptor până când aceasta prinde o crustă aurie. Închidem focul şi lăsăm la răcit.

Ungem prăjitura cu un strat de dulceaţă sau cremă de lămâie, apoi ne apucăm de bezea. Albuşurile se bat cu un praf de sare până se formează o spumă, apoi turnăm treptat zahărul. La final, trebuie să obţinem o bezea tare. Aceasta se aşază uniform peste prăjitura şi se mai da la cuptor pentru 25 de minute, la foc mediu (180 de grade), scrie Clickpentrufemei.ro.

De origine franţuzească, prăjitura cu bezea şi lămâie este făcută, în mod obişnuit cu aluat fraged de tartă. Pentru a simplifica procesul, unele persoane folosesc combinaţia de unt şi biscuiţi explicată mai sus. Indiferent de blatul ales, prăjitura este una delicioasă. O poţi savura alături de o cafea sau chiar un cocktail fructat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI