Cel mai delicios cheesecake. Rețeta simplă, care nu are nevoie de coacere

Cel mai delicios cheesecake. Rețeta simplă, care nu are nevoie de coacere

Potrivit istoricilor, cheesecake-ul a apărut în Grecia Antică și, fiind considerat o sursă bună de energie, ar fi fost servit sportivilor în timpul primelor jocuri olimpice care au avut loc în 776 î.Hr. Cu toate acestea, informații despre producția de brânză apar încă din anul 2000 î.Hr., iar antropologii au găsit forme de brânză care datează din acea perioadă. De atunci și până acum, rețeta originală a suferit modificări, nemaifiind doar cu brânză, ci și cu diferite fructe sau creme, ori chiar nepreparat termic, precum cel de mai jos.

Rețetă simplă de cheesecake, fără coacere

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 240g biscuiti digestivi
  • 50g unt topit
  • 400g crema de branza natur
  • 250g iaurt cremos de banane
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • 50g zahar pudra
  • 3-4 banane bine coapte
  • o conserva (400g) compot de ananas bucatele, cu tot cu suc
  • 2 linguri zahar brun
  • 3 foi de gelatina (1/2 lingurita gelatina fin maruntita alba)

Mod de preparare:

Dă biscuiții prin blender, până sunt măcinați fin, apoi adaugă untul topit și amestecă în blender. Distribuie stratul de biscuiți în mod egal în borcănele. Pentru cremă, e nevoie să amesteci crema de brânză, scursă bine în prealabil de apă, iaurtul de banane, zahărul pudră și miezul de la păstaia de vanilie, cu mixerul la viteza medie, până ai o cremă omogenă, pe care o pui în borcănele, peste stratul de biscuiți. Urmează stratul de banane tăiate cubulețe.

Pentru jeleul de ananas, pune ananasul și zahărul brun într-o cratiță, amestecă-le până dau în clocot și zahărul este topit, făcând un sirop. Între timp, ține foile de gelatină în apă rece, până sunt moi. Dacă folosești gelatină mărunțită, tine-o la înmuiat în 2 linguri de apă (30 ml) până se umflă. Pune gelatina peste anasasul cald și amestecă până e topită, apoi lasă totul să se răcorească la temperatura camerei și pune și ananasul în borcan, peste stratul de banane. În final, pune capacul și dă borcanele la frigider minimum o oră, pentru ca jeleul de ananas să se întărească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI