Rețetă prăjitură cu cafea. Nu vei folosi ou, lapte sau unt, care este secretul ei

Rețetă prăjitură cu cafea. Nu vei folosi ou, lapte sau unt, care este secretul ei

Ai poftă de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispoziție și nici pe la supermarket n-ai mai trecut de ceva vreme? Dacă răspundul e da, îți propunem să încerci această rețetă de prăjitură cu cafea, fără ou, lapte sau unt. Nu ai nevoie decât de cinci ingrediente, pe care cel mai probabil le ai deja în bucătărie. Modul de preparare este, de asemenea, simplu, iar rezultatul este de-a dreptul delicios. Mai multe detalii, în continuare.

Rețetă simplă de prăjitură cu cafea

Ești adepta rețetelor minimaliste și a timpului cât mai scurt petrecut în bucătărie? Atunci această rețetă este pentru tine. Din doar câteva ingrediente vei obține o prăjitură cu cafea de excepție, care te va încâta și pe tine și pe cei dragi. Ba chiar și pe musafiri, dacă este cazul.

Așadar, dacă ai poftă de un desert rapid și ușor, prăjitura cu cafea este soluția. Ar fi bine să salvezi undeva rețeta sau să o treci într-un caiet, întrucât e perfectă și pentru zilele de post. Este o prăjitură moale, parfumată, care poate fi savurată în fiecare zi.

Ingredientul principal este, după cum v-ați dat seama, cafeaua. Ea poate fi însă aromată cu ciocolată sau cardamom, în funcție de gustul și preferințele tale. Așadar, să trecem la treabă!

Ingrediente:

Citește și: Mască de corp cu cafea – 5 avantaje pentru piele ale acestui tratament

Nu vei folosi ou, lapte sau unt

După cum ai putut vedea, această rețetă nu conține ouă, lapte sau unt, ceea ce înseamnă că poate fi servită și în zilele de post. Nu doar că este extrem de ușoară, dar este potrivită și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau ouă.

Fără a mai lungi vorba, iată modul de preparare:

  1. Alege un amestec de făină cu gust ușor și delicat;
  2. Prepară circa 300 de ml de cafea și după ce este gata toarn-o într-un vas pentru a se răci;
  3. Ia un bol mare și toarnă în el zahărul și cafeaua;
  4. Amestecă cele două ingrediente până ce se topește bine zahărul, după care toarnă uleiul de floarea soarelui;
  5. Continuă să amesteci bine ingredientele pentru a obține o soluție omogenă;
  6. Separat, cerne făina și fă același lucru cu praful de copt;
  7. Amestecă făina și praful de copt și adaugă treptat amestecul de cafea;
  8. Pentru coacere, alege o tavă cu diametrul de 24 de cm și toarnă puțin ulei în ea pentru a o unge;
  9. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și lasă prăjitura la copt pentru 50 de minute.

Servește cu plăcere!