Rețetă de ciuperci murate pentru la iarnă. Ce ingredient trebuie să pui pe fundul borcanelor

de: Ștefan R. Apostol
27 10. 2023

Printre multele rețete culinare, și mai ales cele pentru iarnă, se află și această rețetă de ciuperci murate pentru la iarnă. Dacă nu ai făcut-o până acum, ci tește mai departe și află ce ingredient trebuie să pui pe fundul borcanelor.

Se apropie de final sezonul ciupercilor

Pentru cei familiarizați cu ciupercile, știu că sezonul ciupercilor începe în luna august, iar la final de octombrie se termină, și în mod clar vorbim de ciupercile comestibile.

Citește despre: Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret pentru un gust senzațional

Conform celor care se ocupă cu creșterea lor, în acest an sezonul ciupercilor a început târziu și din acest motiv s-ar putea să le găsiți mai greu la tarabele din piață. Dar, în afară de preparatele la care se adaugă, există și o altă modalitate de a prepara ciupercile, și aici intervine această rețetă de ciuperci murate pentru la iarnă.

În acest an sezonul ciupercilor a început târziu

Multe gospodine recomandă să se folosească ciuperci porciniAșa că, hai să vedem cum este această rețetă și care sunt secretele de preparare, precum și ce ingredient trebuie să pui pe fundul borcanelor.

Încearcă această rețetă de ciuperci murate pentru la iarnă

Rețeta de ciuperci pentru iarnă în borcane conține nucșoară, datorită căreia, ciupercile gata preparate se obțin cu un gust picant interesant și nobil. Se pare că așa se mură cel mai des ciupercile pentru iarnă în borcane.

Află despre: Câte minute trebuie să fierbi ciupercile, de fapt. Greșeala pe care o fac gospodinele: motivul pentru care nu ies moi

Ciupercile pentru iarnă sunt foarte gustoase, picante, întotdeauna binevenite la masa festivă. Deci, cum să murăm ciupercile în borcane pentru iarnă?

Ingrediente:

  • 1,5 kg de ciuperci albe,
  • 10 boabe de piper negru,
  • 4-5 buc. frunze de dafin

Marinată:

  • 1,2 litri de apă,
  • 150 ml. oțet,
  • 3 lingurițe de sare,
  • 2 lingurițe de zahăr,
  • 1 linguriță de nucșoară.

O rețetă de ciuperci murată pentru la iarnă

Acum că avem toate ingredientelșe, trecem la treabă și, în primul rând, sortăm ciupercile porcini și le curățăm, apoi aruncăm ciupercile mari, cu capace și picioare moi.

Află despre: Clătite cremoase umplute cu șuncă și ciuperci la cuptor

În general, avem nevoie doar de ciuperci mici și ciuperci cu pălăria galben deschis. Pregătite, astfel de ciuperci albe pentru iarnă în borcane arată apetisant și frumos, iar gustul este pur și simplu delicios.

Modul de preparare pentru această rețetă de ciuperci murate pentru la iarnă

Pentru a face această rețetă de ciuperci murate pentru la iarnă, va trebui să începem cu ingredientul pricipal. Așadar, turnați ciupercile porcini în chiuvetă și clătiți-le în multă apă rece. Este posibil să fie nevoie să aplicați procedura de mai multe ori pentru a scăpa de resturile de pământ și de ceea ce este uscat. Tăiem ciupercile porcini spălate și curățate de coajă în bucăți. Nu vă fie teamă de dimensiunea tăierii, deoarece după ce fierbem ciupercile porcini, acestea vor pierde 30% din volum.

Află și: Cum pregătești corect ciupercile pentru mâncare. Secretul știut de cei mai pricepuți bucătari

Apoi punem ciupercile porcini pregătite la fiert în apă sărată. Trebuie să sărați puțin apa clocotită, cam cum sărați supa pentru un copil, astfel încât să iasă un pic mai puțin sărată. În continuare, se pun ciupercile într-o cratiță la fierbere și se fierb timp de 30 de minute, amestecând cu o lingură cu fantă.

Luați o oală mai mare, de 5-6 litri, pentru că în timpul procesului de fierbere va fi multă spumă. În mod ideal, oala cu ciuperci ar trebui să fie pe jumătate plină. Pentru ca ciupercile să se dovedească delicioase și să-și păstreze aspectul, după gătire, clătiți ciupercile cu apă rece.

Sterilizăm borcanele cu capace într-o oală

Clătiți ciupercile într-o strecurătoare până când sunt reci. Se amestecă toate ingredientele pentru marinată într-o cratiță, se pun pe foc și se aduc la fierbere. Apoi punem ciupercile spălate în marinada clocotită, și le punem la fiert timp de 15 minute, amestecând constant ciupercile cu o lingură.

Sterilizarea borcanelor și ce ingredient trebuie să pui pe fundul borcanelor

Deoarece pregătim ciupercile marinate în borcane pentru iarnă, trebuie să pregătim borcanele în avans. Sterilizăm borcanele cu capace într-o oală, lăsându-le la fiert timp de 30 de minute.

Descoperă: Rețetă de ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care face minuni

Ca să avem un gust bun, pe fundul fiecărui borcan așezăm o frunză de dafin și câteva boabe de piper negru. După ce am sterilizat borcanele și am marinat ciupercile, vom pune în câte borcane vrem cantitatea de ciuperci marinate și cam asta este această rerețetă de ciuperci murată pentru la iarnă.

Concluzie și poftă bună!

Ce ar putea fi mai gustos la orice masă de sărbători decât ciupercile murate?

Deși pe rafturile magazinelor puteți găsi întotdeauna mai mult de o duzină de ciuperci murate cu aspect și gust diferit, fiecare gospodină se străduiește să facă preparate de ciuperci cu propriile mâini. Pentru că, să fim sinceri, astfel de ciuperci sunt mai gustoase și mai sănătoase.

Poftă bună!