Clătite cremoase umplute cu șuncă și ciuperci la cuptor

Clătite cremoase umplute cu șuncă și ciuperci la cuptor
clătite umplute cu șuncă și cașcaval la cuptor

Clătitele cremoase umplute pot fi servite ca aperitiv sau pot fi o modalitate rapidă pentru o cină diferită. Pot fi umplute cu ingrediente diverse cum ar fi: carne, brânzeturi sau legume. Sunt perfecte pentru gustare sau incluse în meniul oricărei mese de peste zi. Prepararea lor este simplă, exact ca la clătitele dulci dar fără a adăuga zahăr.

Reţetă de clătite sărate cremoase umplute

Pentru clătitele sărate umplute, foaia de clătită ar trebui să fie puțin mai groasă decât la cele dulci, pentru că umplutura este mai grea. Cum se rulează clătitele pentru a nu curge compoziția? Nimic mai simplu, le rulezi până la jumătate apoi se îndoaie marginile înăuntru și se rulează până la capăt.

Foile de clătitele se coc în tigaie anti aderentă de clătite sau în orice tigaie anti aderentă, unsă cu un vârf de unt. Pentru coacerea clătitelor umplute se pot folosi vase Jena sau orice vas termorezistent. Acestea trebuie unse bine cu unt înainte de a pune clătitele în vas. Din cantitățile de ingrediente, de mai jos, ies 7-8 clătite puțin grosuțe, cu diametrul 25 cm.

Ingrediente pentru clătite cremoase umplute

  • 200 grame făină
  • 250 mililitri lapte rece
  • 150 mililitri apă minerală
  • 30 grame unt topit
  • 2 ouă întregi
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tigaia

Ingrediente pentru umplutura sărată

  • 6 ciuperci champignon
  • 250 grame bacon și șuncă presată
  • 2 cepe galbene
  • 200 grame cașcaval sau brânză tare
  • 200 ml smântână pentru gătit

Mod de preparare clătite

  1. Se bat ouăle cu un mixer, peste care se adaugă untul topit, sarea și jumătate din cantitatea de lapte.
  2. Se pune treptat făina, apoi se diluează compoziția cu restul de lapte, iar la final cu apă minerală. Dacă se pun de la început toate ingredientele lichide și pe urmă făina, se vor forma cocoloașe. De asemenea, se pot amesteca toate ingredientele într-un blender,  până se obține un aluat cremos.
  3. Se pune castronul cu compoziția pentru clătite în frigider pentru 15 minute. În acest mod aluatul se va mai îngroșa datorită făinii care va absorbi din lichide.
  4. Se pune tigaia unsă cu unt la încins și se toarnă cu polonicul aluatul pentru clătite.
    Vor ieși 7 clătite pufoase.

Mod de preparare umplutură pentru clătite

  1. Se taie mărunt ceapa și ciupercile și se pun la prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei.
  2. După ce legumele s-au călit, se adaugă șunca tăiată feliuțe.
  3. La final, se toarnă smântâna lichidă și se lasă să scadă lichidul. Umplutura nu trebuie să fie lichidă.
  4. Peste umplutură se adaugă o parte din brânza rasă și se omogenizează bine compoziția.
  5. Cu o lingură, se umple fiecare foaie de clătită apoi se rulează cu capetele în interior.( metoda de rulare o găsești mai sus, în introducere).
  6. Se așază rulourile în tăvile unse cu unt, se presară peste rulouri restul de brânză și se dau la cuptorul pre încins la 180 de grade, pentru 15 minute

Poftă bună!

Urmăriți Playtech.ro și pe