19 oct. 2022 | 23:28

Câte minute trebuie să fierbi ciupercile, de fapt. Greșeala pe care o fac gospodinele: motivul pentru care nu ies moi

Diverse
Câte minute trebuie să fierbi ciupercile, de fapt. Greșeala pe care o fac gospodinele: motivul pentru care nu ies moi
Cât se fierb ciupercile

Află câte minute trebuie să fierbi ciupercile, de fapt. Nu vei mai repeta o greșeală pe care o fac multe gospodine. Sunt gustoase, sărace în calorii și se regăsesc pe lista ingredientelor în numeroase rețete delicioase. De fapt, ajung să fie vedetele meselor din perioadele de post sau cele în care ținem dietă, ajutând organismul în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Câte minute se fierb ciupercile, de fapt

Ciupercile nu ar trebui să ne lipsească din meniul zilnic. Sunt o sursă importantă de vitamina D, un compus cu rol în sănătatea oaselor, și sunt probiotice, ceea ce înseamnă că sunt un element important în lupta sistemului imunitar cu agenții patogeni.

Nepreparate, deci în stare crudă, o sută de grame de ciuperci au doar 22 de calorii. Faptul că sunt sărace în calorii le face aliatul perfect în timpul curelor de slăbire.

Trebuie precizat că înainte de a fi gătite, ciupercile trebuie spălate cu simț de răspundere și curățate de pielită și de eventualele pete negre cu ajutorul unui cuțit ascuțit sau, pur și simplu, cu mâna.

Cu toate că nu sunt un ingredient pretențios, multe gospodine greșesc în momentul în care le pun la fiert. Cele din soiul Champignon , probabil cel mai cunoscut dintre soiurile comestibile, se fierb în moduri diferite, în funcție de starea lor.

Cele proaspete se fierb în oala cu apă deja clocotită timp de circa șapte minute. În oala sub presiune, nu vor avea nevoie de mai mult de cinci munite, iar în oala pentru gătit cu abur vor fi gata după aproximativ zece minute.

Puține gospodine țin cont de faptul că lucrurile stau cu totul diferit în cazul în care folosesc ciuperci congelate, acesta fiind motivul pentru care nu ies mereu moi. În primă fază, acestea trebuie lăsate la decongelat. Abia după ce au ajuns la temperatura camerei se spală și se pun la fiert în apă clocotită timp de trei minute.

Cel mai toxic soi crește în Moldova

Atenție! Dacă pregătești ciuperci culese din pădure, acestea trebuie gătite de două ori mai mult decât timpul specificat.

Amatorii de cules ciuperci din pădure trebuie să știe foarte bine cum să recunoască soiurile otrăvitoare. Una dintre cele mai toxice ciuperci din lume crește în zona Moldovei, în apropiere de Iași. Este vorba despre Buretele viperei (Amanita phalloides) – vinovată pentru majoritatea intoxicațiilor cu acest aliment.

Problema este că acest soi toxic seamană mult cu ciupercile Champignon.

„Cu Champignonul de câmp, ciuperca albă. Atunci când ea are culoarea albă și poate fi confundată. Atunci când este vineție, poate fi confundată cu o specie de Russula. Apar simptomele după 8, până la 40 de ore, când deja nu mai ai ce face, acționează silențios, dar ireversibil.

Afectează celula hepatică. E bine să evite culegătorii ciupercile care sunt nesigure. De exemplu, dacă are lamele albe, să nu o ia“, a explicat Teodor Robu, prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, pentru televiziuni.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul în care multă lume gafează fără să știe. Care sunt normele de comportament
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Codul Rutier 2024. Interzis complet pentru șoferi. 10 LUNI fără permis
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro