Cum faci cele mai gustoase ciuperci cu maioneză și usturoi? Există un ingredient secret pe care nu foarte multă lume îl folosește în acest preparat. Află în rândurile următoare ce trebuie să adaugi pentru un gust senzațional.
Acest preparat este foarte simplu și se poate face în orice perioadă a anului. Este o rețetă delicioasă, preparată în mod tradițional. Ca și ingrediente, vei avea nevoie de următoarele:
Ingredientul secret care va da un gust delicios acestui preparat este busuiocul. Folosit în această rețetă, completează perfect gustul ciupercilor. Modul de preparare este, de asemenea, unul simplu.
Pentru început, ciupercile se opăresc și se curăță de piele, după care se lasă la răcit și la scurs. Dacă doriți, puteți folosi și ciuperci la conservă pentru această rețetă. Curățăm cățeii de usturoi, se pisează și se amestecă cu ulei, până ce se obține o pastă asemănătoare cu mujdeiul.
Peste această pastă adăugăm maioneza, un praf de busuioc, puțin cimbru și piper alb, după gust. Ciupercile se toacă mărunt și se combină cu maioneza cu usturoi și se servesc reci, de preferat cu vin alb.
De asemenea, pentru un gust cât mai bun, pe lângă busuioc, ingredientul secret, este recomandat să folosiți maioneză făcută de dumneavoastră în casă. Iată rețeta perfectă:
Toate ingredientele enumerate mai sus, în afară de ulei, se adaugă într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată și amestecă-le pentru 5-10 secunde. În timp ce acesta amestecă toate ingredientele, adăugăm treptat uleiul rece. Nu te grăbi, deoarece riști să tai maioneza. Poftă bună!
Această rețetă este diferită față de cea de mai sus, însă cu siguranță trebuie să o încercați. Ingredientele enumerate mai jos vor fi suficiente pentru două porții. Iată de ce veți avea nevoie:
Pentru început, punem într-un bol puțină apă rece și stoarcem 1/4 lămâie. Înmuiați șervețelele de hârtie în această apă și ștergeți pălăriile ciupercilor. După, tăiați partea partea buretoasă din piciorușele ciupercilor.
Citește și: Cât timp trebuie fierte ciupercile, de fapt. Multe gospodine greșesc. De asta nu ies moi și delicioase
Într-un alt vas, puneți 3 linguri de ulei, adăugați ciupercile, presărați-le cu sare, piper și apoi amestecați. Vasul îl punem în cuptor la circa 250 de grade Celsius și lăsăm ciupercile să se coacă timp de 15 minute. Apoi, adăugați vinul, usturoiul strivit și jumătate din pătrunjel tocat fin. Amestecați bine.
După, dați vasul la cuptor încă 20 de minute până când sucul scade și ciupercile sunt făcute. La final, adăugați restul de pătrunjel tocat, untul tăiat bucățele și sucul de lămâie. Amestecați până se formează un sos consistent. Se pot servi ca și aperitiv sau garnitură. Poftă bună!