Rețetă de cartofi la grătar. Secretul preparatului care te va face să te lingi pe degete

Rețetă de cartofi la grătar. Secretul preparatului care te va face să te lingi pe degete
Rețetă de cartofi la grătar.

Cartofii sunt buni ca garnitură în orice fel ai alege să îi prepari. Dar varianta pe grătar ai încercat-o? Cartofii ies delicioși. Pentru asta, trebuie să ții cont de un anumit secret, apoi poți să îi folosești cu încredere la orice fel principal de mâncare, pe bază de carne sau pește. Iată ce trebuie să faci!

Rețetă de cartofi la grătar

Pentru a obține cartofii la grătar, trebuie să ții cont de un anumit secret. Nu, nu trebuie să îi fierbi în prealabil, ci doar să îi ții în apă rece, ca să se elimine amidonul. Așa vor fi perfecți pentru a fi puși pe grătar.

Ingrediente rețetă de cartofi la grătar

  • 4 cartofi,
  • ulei de măsline, după gust,
  • sare, și condimente, după gust

Mod de preparare a cartofilor la grătar

Trebuie să știi mai întâi că gustul cartofilor depinde de condimentele pe care dorești să le folosești: cimbru, salvie, rozmarin, praf de usturoi, arpagic, boia de ardei, curry, chimen, susan sau mac sau ardei iute. Apoi, te poți apuca de treabă: se curăță cartofii de coajă, se taie în felii subțiri. Se umple apoi un vas cu apă rece și se pune în el feliile de cartofi vreme de o jumătate de oră.

După ce s-a scurs timpul, se pune grătarul pe aragaz, fără a-l unge cu ulei. Se aprinde focul la flacără mare, se scurg cartofii, fără a-i usca, și se pun câte patru minute pe fiecare parte. Se așază apoi feliile de cartofi pe tavă și se asezonează cu un strop de ulei și cu condimente. Se servesc calzi.

Cartofi copți în doar 7 minute, la cuptorul cu microunde

  • câte un cartof de persoană;
  • ulei;
  • sale și piper;
  • unt,
  • smântână sau brânză moale;
  • ierburi aromatice după gust.

Se spală cartofii, se freacă cu o periuță de dinți sau cu partea aspră a buretelui. Se usucă cu prosoape de hârtie și se înțeapă de trei-patru ori cu furculița.

Se asezonează fiecare cartof cu un strop de ulei și se învelește cu hârtie de copt. Se aranjează pe un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și se gătesc în 7 minute, la putere maximă.

Apoi se verifică dacă sunt fragezi utilizând o scobitoare. Dacă scobitoarea nu pătrunde ușor în cartofi, aceștia se mai lasă încă 2 minute în cuptorul cu microunde. La final, cartofii se servesc, după ce au fost asezonați cu sare și piper în prealabil.

Se taie apoi fiecare cartof vertical și se pregătește un amestec de ierburi aromatice. Se mai pot adăuga bucăți de unt, smântână sau brânză moale în interiorul lor.