Chifteluțe de post cu cartofi. Rețeta simplă și rapidă pentru weekend

Chifteluțe de post cu cartofi. Rețeta simplă și rapidă pentru weekend
Rețetă pentru chiftele de cartofi

Perioada de post nu trebuie să fie una dificilă și nu trebuie să îți pierzi timpul în căutarea unor rețete speciale. Poți să le adaptezi pe cele de dulce perioadei cu restricții alimentare. Chifteluțele de post sunt un deliciu, se fac foarte ușor, sunt mai ușoare și cu siguranță o să le placă mult și copiilor. Mulți dintre micuți le preferă pe cele din cartofi pe care să le consume cu Ketchup, aceasta fiind o variantă a cartofilor prăjiți. Cum să le prepari într-un mai mod sănătos?

Rețetă pentru chiftele de post: cartoful este baza

Mulți oameni din zilele noastre au renunțat la carne, așa că postul pentru ei este deja o obișnuință. Mai mult decât atât, există foarte multe variante ale produselor obișnuite cu alimente de origine animală care au la bază soia sau diverse tipuri de nuci.

Nu mai este de foarte mult timp o provocare să gătești fără lapte, ouă, unt sau smântână. Este suficient să deschizi câteva site-uri de specialitate care au doar rețete vegetariene sau să dai o tură pe la supermarket-uri în căutarea unor produse speciale.

Dacă nu mai știi ce să prepari la prânz sau pur și simplu vrei o gustare mai sățioasă pentru copiii tăi, chifteluțele de post din cartofi sunt geniale.

Acestea se prepară ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente și poți să alegi să le gătești mai sănătos. Cum poți face asta? Pune-le la cuptor să se coacă în loc să le prăjești într-o baie de ulei.

  • Ingrediente

patru cartofi medii
o legătură de ceapă/3 căței de usturoi
o legătură de leurdă
40 de grame de făină
o linguriță de boia dulce
sare/piper
ulei pentru prăjit (pentru chiftelele prăjite)
câteva picături de ulei de măsline (pentru chiftelele coapte)

Mod de preparare

Dă cartofii pe răzătoare și lasă-i să se înmoaie. În timpul acesta, toacă leurda, ceapa și pregătește restul ingredientelor. Poți să călești ceapa sau nu ori poți pisa direct usturoiul peste cartofi.

Amestecă legumele cu făina și condimentele și omogenizează totul cu ajutorul mâinilor. Este recomandat să amesteci cu degetele, nu cu o lingură sau furculiță.

Formează biluțele pe care le aplatizezi puțin cu palma, ulterior dă fiecare bucată prin făină pentru a prinde o crustă frumoasă.

Este util dacă tapetezi înainte tava de cuptor cu o foaie de copt și dacă lași spațiu între chiftele. Pune totul la 180 de grade Celsius la aparatul preîncălzit și lasă biluțele la cald pentru 30 de minute. În timpul acesta, întoarce-le de pe o parte pe alta.